Clicky

maandag 23 september 2024 - 16:24 uur
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesVan Mossel neemt Duitse Nord-Ostsee Automobile SE & Co KG over

Van Mossel neemt Duitse Nord-Ostsee Automobile SE & Co KG over

WAALWIJK – Van Mossel Automotive Group is tot overeenstemming gekomen met het Duitse Nord-Ostsee Automobile SE & Co KG over de overname van alle activiteiten. Nord-Ostsee Automobile is actief als personenwagendealer en als bestelwagen- en truckdealer. Ook biedt het bedrijf het recreatievoertuigenmerk Hymer aan en verzorgt het schadeherstelactiviteiten.

De 40 vestigingen liggen in 24 verschillende steden in de regio’s Hamburg, Schleeswijk-Holstein, Berlijn/Brandenburg en Hannover. Nord-Ostsee Automobile is personenwagendealer voor de merken Mercedes-Benz (inclusief AMG), Smart, Hyundai en Aston Martin. Als bedrijfswagendealer vertegenwoordigt de onderneming Mercedes-Benz Vans & Trucks en Iveco. Tevens is Nord-Ostsee Automobile dealer van het recreatievoertuigenmerk Hymer. Het merkenportfolio van Van Mossel Automotive Group groeit door deze overname tot 45 automerken.

Met deze stap wordt Nord-Ostsee Automobile een belangrijke onderneming binnen Van Mossel Automotive International, de internationale tak van de Van Mossel Automotive Group die alle activiteiten buiten de Benelux omvat. De transactie wordt nu voorgelegd aan de Mededingingsautoriteiten. In januari 2025 wordt de afronding van de overname verwacht.

LEES OOK
Nieuwe strategie ForFarmers leidt tot hogere winst

Het managementteam van het meermaals bekroonde Nord-Ostsee Automobile – met CEO Dr Christian Splett-Henning, bestuurslid Tarek Khalifa, CFO Jörn Sander en hoofd Aftersales Sönke Peters – zal zijn werkzaamheden gewoon voortzetten. Dit garandeert continuïteit voor werknemers, klanten en fabrikanten in Duitsland. Het bedrijf blijft actief onder de naam Nord-Ostsee Automobile. De circa 1.800 medewerkers blijven in hun bestaande functie actief.

Jurrie Scholtens, CEO Van Mossel Automotive International, licht toe: “Met deze overname zetten we een belangrijke stap binnen onze pan-Europese groeistrategie, gericht op kerngebieden in West- en Noord-Europa. We zijn in Duitsland reeds aanwezig met dealergroep Hugo Pfohe en de leaselabels DirectLease en Van Mossel Autolease.”

Met de aanwinst van Nord-Ostsee Automobile groeit Van Mossel Automotive International uit tot een onderneming met zo’n 3.300 medewerkers en een omzet van € 1,8 miljard in de landen Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Na de overname zal het aantal medewerkers van de gehele Van Mossel Automotive Groep stijgen naar ruim 8.800 en de omzet naar € 7,6 miljard.

LEES OOK
Stena Line verwerft aandelen in Africa Morocco Link

“De goedkeuring die is aangekondigd door de OEM’s geeft ons het volste vertrouwen dat we onze positie in Noord-Duitsland verder kunnen versterken.”, vervolgt Scholtens. “We zijn erg blij met de positieve en nauwe samenwerking met alle betrokken partijen en kijken ernaar uit om samen met het sterke managementteam en de competente medewerkers van Nord-Ostsee Automobile een nog grotere groep Duitse klanten kennis te laten maken met de kracht van onze groep.”

CEO Dr. Christian Splett-Henning: “Onze nieuwe structuur is een win-win situatie. Het is een verdere ontwikkeling waar onze klanten, onze medewerkers en onze fabrikanten direct van profiteren.” Bestuurslid Tarek Khalifa: “Onze samenwerking biedt nieuwe mogelijkheden voor de toekomst, waar we erg naar uitkijken.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Dode na aanrijding met vrachtwagen op A1 [+foto’s]

DE LUTTE - Op de A1 ter hoogte van De Lutte in de richting van Duitsland heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is...
×