Clicky

maandag 23 september 2024 - 14:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDuitse politie haalt onveilige trailer van de A72

Duitse politie haalt onveilige trailer van de A72 [+foto’s]

ZWICKAU-OST – De Duitse politie heeft donderdagavond 19 september een Poolse trekker met oplegger van de Duitse A72 gehaald. Ze stopten het voertuig op het kruispunt Zwickau-Ost in de richting van Leipzig.

De twee agenten waren verbaasd toen ze de Poolse oplegger controleerden. Ondanks hun jarenlange ervaring hadden ze nog nooit een voertuig in zo’n desastreuze staat gezien. Met name de oplegger was op geen enkele wijze meer geschikt om aan het verkeer deel te nemen.

De trailer vertoonde een lijst aan gebreken. Zo was het chassis was gebarsten en de reservewielhouder was doorgeroest. De opbouw van de trailer was onstabiel. Ook de wielkasten waren doorgeroest en onstabiel.

Daarnaast hadden de drie assen onder meer beschadigde banden, defecte remmen die soms niet meer werkten, schade aan de luchtbalgen en dempingsinrichtingen en uitgebreide roest.

Samenvattend kan worden gesteld dat de oplegger een gevaar voor het verkeer vormde. Om deze reden werd verder rijden verboden. De 59-jarige Poolse chauffeur riskeert nu een flinke boete. De werkgever van de chauffeur moest een borgsom van 1.232 euro betalen.

LEES OOK
Export Europese Unie onderuit, vooral door kwakkelend Duitsland
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Scooterrijder aangereden door vrachtwagen in Oss [+foto]

OSS - Om 12:15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Industrielaan in Oss. Een vrachtwagen heeft daar een scooterrijder aangereden. De...
×