Clicky

maandag 23 september 2024 - 12:27 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBeschikbaar inkomen huishoudens gestegen door hogere cao-lonen

Beschikbaar inkomen huishoudens gestegen door hogere cao-lonen

DEN HAAG – Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens in Nederland is in het tweede kwartaal met 1,6 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder, vooral dankzij een stijging van de cao-lonen van werknemers. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De totale beloning van werknemers groeide met 7,2 procent. Het aantal banen van werknemers nam met 0,7 procent toe en de cao-lonen waren 6,4 procent hoger. Bij het berekenen van het reëel beschikbaar inkomen wordt het netto beschikbaar inkomen gecorrigeerd voor prijsstijgingen.

Verder nam het totaal aan ontvangen uitkeringen met 7,2 procent toe. Dat komt volgens het CBS vooral doordat uitkeringen vaak zijn gekoppeld aan het minimumloon, dat ten opzichte van een jaar eerder met bijna 7 procent toenam.

De hypotheekschuld groeide met 9,2 miljard euro ten opzichte van een kwartaal eerder, naar 870,7 miljard euro. De hypotheekschuld loopt sterker op dan vorig jaar doordat de huizenprijzen in het tweede kwartaal hoger lagen dan een jaar eerder en er meer woningen werden verkocht, stelt het CBS.

LEES OOK
Oud-Martinairvrachtvliegers verliezen grotendeels zaak tegen KLM en vakbond VNV
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Duitse politie haalt onveilige trailer van de A72 [+foto’s]

ZWICKAU-OST - De Duitse politie heeft donderdagavond 19 september een Poolse trekker met oplegger van de Duitse A72 gehaald. Ze stopten het voertuig op...
×