Clicky

maandag 23 september 2024 - 12:28 uur
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBronnen: Garde Iran stopt met gebruik communicatieapparatuur

Bronnen: Garde Iran stopt met gebruik communicatieapparatuur

TEHERAN – De Iraanse Revolutionaire Garde heeft medewerkers opdracht gegeven voorlopig te stoppen met het gebruik van alle vormen van communicatieapparatuur, zeggen Iraanse bronnen tegen persbureau Reuters.

De militaire organisatie voert grootschalige inspecties uit nadat piepers en andere apparaten van bondgenoot Hezbollah afgelopen week ontploften in Libanon.

Een van de bronnen zegt dat niet alleen communicatieapparatuur wordt gecontroleerd, maar ook andere apparaten. Die apparatuur komt veelal uit eigen land of uit landen als Rusland of China.

Een veiligheidsbron wilde niet in detail treden over hoe de garde communiceert zonder communicatieapparaten. “We gebruiken op dit moment end-to-end-versleuteling van berichtensystemen.”

De Revolutionaire Garde heeft zo’n 190.000 medewerkers en geldt in Iran als zeer invloedrijk. De organisatie is opgezet na de revolutie van 1979 en beschikt over eigen strijdkrachten.

Een van de bronnen zegt dat er ook zorgen bestaan over infiltratie van de garde door Israëlische spionnen. Daarom zou ook het personeelsbestand worden doorgelicht. Daarbij wordt ook gekeken naar hooggeplaatste leden. Bankrekeningen en de reisgeschiedenis van familieleden worden onderzocht.

LEES OOK
Rector UvA: gesprekken met demonstranten nog vruchteloos
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Duitse politie haalt onveilige trailer van de A72 [+foto’s]

ZWICKAU-OST - De Duitse politie heeft donderdagavond 19 september een Poolse trekker met oplegger van de Duitse A72 gehaald. Ze stopten het voertuig op...
×