Clicky

maandag 23 september 2024 - 01:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerStoring Botlekbrug houdt aan, maandag opnieuw hinder

Storing Botlekbrug houdt aan, maandag opnieuw hinder

ROTTERDAM – De Botlekbrug over de Oude Maas in het Rotterdams havengebied heeft nog steeds te maken met een technische storing aan de centrale bediening. Rijkswaterstaat kondigt ook voor maandag hinder aan.

De Botlekbrug werd zondagmiddag als gevolg van de storing handmatig bediend om elf wachtende zeeschepen door te laten, waardoor wegverkeer op de A15 tussen 14.00 en 18.00 uur geen gebruik kon maken van de brug.

Maandagochtend wordt de brug na de ochtendspits vanaf 10.00 uur opnieuw lokaal bediend voor het scheepvaartverkeer. “Op dit moment liggen er zeven zeeschepen te wachten op een passage. De opening van 10.00 uur zal daarom naar verwachting langer dan normaal duren. Ook de Spijkenisserbrug zal dan langer open gaan om de wachtende schepen door te laten”, zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

De tweede opening is in de avond na de avondspits. De brug is maandag vanaf 19.00 tot 23.00 uur afgesloten voor het wegverkeer. Verkeer wordt dan omgeleid via de Botlektunnel en moet rekening houden met extra reistijd.

LEES OOK
Britten sluiten cyberaanval uit als oorzaak voor storing vliegvelden
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Scheur in wegdek A10

Scheur in wegdek door verzakking A10, rijstrook dicht [+foto’s]

AMSTERDAM - Een stuk van de ringweg A10 ten zuiden van Amsterdam is verzakt als gevolg van werkzaamheden langs de weg. Op beelden is...
×