Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 18:30 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGoudprijs op recordniveau na speculaties meer renteverlagingen VS

Goudprijs op recordniveau na speculaties meer renteverlagingen VS

LONDEN – De goudprijs is verder gestegen en heeft een nieuw recordniveau bereikt. Goud had vrijdagmiddag op de metalenmarkt in Londen een waarde van rond de 2611 dollar per troy ounce (31,1 gram). Het vooruitzicht op verdere renteverlagingen in de Verenigde Staten zorgt ervoor dat de vraag naar het edelmetaal stijgt.

De Amerikaanse Federal Reserve begon woensdag met een renteverlaging van een half procentpunt. Het was de eerste renteverlaging door de Fed sinds 2020. Hogere rentetarieven zijn doorgaans ongunstig voor beleggingen in goud, omdat die investering geen rente oplevert. Door het vooruitzicht van een renteverlaging wordt goud dus een aantrekkelijkere belegging.

De stijging werd ook veroorzaakt door een zwakkere dollar, waardoor goud goedkoper wordt voor handelaren met andere valuta’s. Hierdoor stijgt de vraag naar het edelmetaal en dat duwt de prijs omhoog.

Spanningen

Goud is dit jaar al ruim een kwart meer waard geworden. Naast de lagere rentes wordt de goudprijs ook gestuwd door de spanningen in het Midden-Oosten. Verder hebben ook centrale banken in Azië veel goud opgekocht.

LEES OOK
Qantas stopt met directe vluchten naar Groot-Brittannië vanwege onrust Midden-Oosten

Kenners denken dat de prijs van goud nog verder stijgt. Zo wordt verwacht dat de dollar verder daalt, wat een positief effect heeft op de goudprijs. De goudprijs zou weleens binnen een jaar 3000 dollar per troy ounce waard kunnen worden, onder meer door de geopolitieke spanningen, aldus een kenner tegen zakenzender CNBC.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Slachtoffer ongeval met lijnbus Bennebroek is 12-jarig meisje

BENNEBROEK - De fietser die woensdag in Bennebroek om het leven kwam door een aanrijding met een lijnbus is een meisje van 12 jaar...
×