Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 14:23 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVerdachte van steekpartij Rotterdam is bekende van politie

Verdachte van steekpartij Rotterdam is bekende van politie

ROTTERDAM – De 22-jarige man uit Amersfoort die is opgepakt voor de dodelijke steekpartij van donderdagavond bij de Erasmusbrug in Rotterdam, is een bekende van de politie. Dat meldt een politiewoordvoerster. Waar de politie hem van kent, wil de woordvoerster nu niet zeggen. “Het gaat niet om het stelen van een rolletje pepermunt”, wil de politie wel kwijt.

Bij de steekpartij kwam een 32-jarige Rotterdammer om het leven. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een man van 33 uit Zwitserland raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis. Een slachtoffer werd in een parkeergarage gestoken, een ander er dicht bij, aan de voet van de Erasmusbrug. De verdachte raakte bij de overmeestering door agenten en omstanders ook gewond, en ligt ook in het ziekenhuis. Over het motief is nog niets bekend.

Getuigen zeiden donderdagavond tegen de politie dat de verdachte ‘Allahu akbar’ (God is de grootste) riep tijdens het incident. Die uitspraak wordt ook meegenomen in het onderzoek, zegt de politiewoordvoerster. Verder zeiden getuigen tegen de politie dat de man had ingestoken op willekeurige mensen. Ook dat wordt onderzocht.

LEES OOK
Verkeershinder in en rond Rotterdam door wegwerk en marathon

De steekpartij is door veel mensen gezien. Voor hen is opvang geregeld, aldus de politie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

ANWB ziet geen grote problemen door Duitse grenscontroles

DEN HAAG - De ANWB ziet in de eerste week van de grenscontroles die Duitsland heeft ingevoerd weinig grote problemen. De meeste vertraging heeft...
×