Clicky

vrijdag 20 september 2024 - 02:55 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGrootschalige Israëlische luchtaanvallen op Libanon gemeld

Grootschalige Israëlische luchtaanvallen op Libanon gemeld

BEIROET – Israël heeft grootschalige luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Libanon. De Israëlische strijdkrachten melden volgens Israëlische media dat meer dan honderd raketinstallaties van Hezbollah zijn gebombardeerd.

De aanvallen begonnen ‘s middags en zijn in meerdere golven uitgevoerd, bericht nieuwssite Times of Israël. Volgens de Israëlische strijdkrachten stonden de raketinstallaties klaar voor aanvallen op doelen in Israël.

Bronnen in Libanon bevestigen dat sprake was van zware bombardementen. Die aanvallen behoorden tot de hevigste sinds het begin van de Gazaoorlog, zeiden veiligheidsbronnen in het land tegen persbureau Reuters.

Israël en Hezbollah, dat volgens experts beschikt over een groot raketarsenaal, bestoken elkaar al maanden met grote regelmaat. Er waren beschietingen over en weer in het grensgebied en Israël doodde in juli een belangrijke Hezbollahcommandant in Beiroet.

De situatie escaleerde deze week verder toen door Hezbollah gebruikte communicatieapparatuur ontplofte. Dat leidde in Libanon tot tientallen doden en duizenden gewonden. Hezbollah houdt Israël daar verantwoordelijk voor en zegt dat alle rode lijnen zijn overschreden.

LEES OOK
Yeşilgöz walgt van geweld bij UvA-protest: 'puur tuig'

De opgelopen spanning leidt internationaal tot grote bezorgdheid. Het Witte Huis zei bezorgd te zijn over mogelijke escalatie en de Britse minister van Buitenlandse Zaken riep op tot een onmiddellijke wapenstilstand. De Franse president Emmanuel Macron zei in een videoboodschap dat er nog een diplomatieke uitweg is en oorlog niet onvermijdelijk is.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×