Clicky

donderdag 19 september 2024 - 22:54 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartVluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL – Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze week kondigden zij aan tijdelijk niet meer naar Israël te vliegen, omdat de “veiligheidssituatie” in het Midden-Oosten is verslechterd.

Het Duitse Lufthansa annuleert tot met dinsdag 24 september alle vluchten op Tel Aviv en de hoofdstad van Iran, Teheran. Air France zegt tot en met vrijdag alle vluchten op Tel Aviv en het Libanese Beiroet te schrappen.

Deze week zijn honderden piepers en walkietalkies in Libanon ontploft. Hezbollah, dat wordt gesteund door Iran, gebruikt die apparaten en de Libanese militante beweging houdt Israël verantwoordelijk voor de ontploffingen. Door de explosies zijn deze week al 37 mensen omgekomen en meer dan 2900 mensen gewond geraakt.

KLM besloot eerder alle vluchten van en naar Tel Aviv tot 26 oktober te schrappen. De Nederlandse tak van Transavia zegt tot en met 3 november niet naar Beiroet te vliegen en vliegt tot en met eind maart volgend jaar niet naar Tel Aviv.

LEES OOK
Winstwaarschuwing Lufthansa na zwak tweede kwartaal
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

MAN levert ruim 50 Lion’s City E-bussen aan Schiphol

LEUSDEN - Schiphol heeft ruim vijftig elektrisch aangedreven MAN Lion’s City E-bussen besteld. De eerste exemplaren worden medio 2025 in gebruik genomen. Met de...
×