Clicky

donderdag 19 september 2024 - 22:54 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSPersonenvervoerMAN levert ruim 50 Lion's City E-bussen aan Schiphol

MAN levert ruim 50 Lion’s City E-bussen aan Schiphol

LEUSDEN – Schiphol heeft ruim vijftig elektrisch aangedreven MAN Lion’s City E-bussen besteld. De eerste exemplaren worden medio 2025 in gebruik genomen. Met de inzet van de bussen vergroot de luchthaven de capaciteit, efficiency en betrouwbaarheid van passagiersvervoer tussen vliegtuig en terminal.

De aanschaf is het resultaat van een uitgebreid aanbestedingstraject, waarbij het emissievrije karakter van de Lion’s City E perfect aansluit bij de milieuambities van Schiphol.

Schiphol ziet de nieuwe Lion’s City E als de perfecte oplossing om aan de toenemende vraag naar passagiersvervoer van vliegtuig en terminal (en vice versa) te voldoen. Dat zit hem niet alleen in de inzet van ruim vijftig exemplaren, maar ook in het slimme ruimteconcept van de Lion’s City E. Zo heeft de elektrisch aangedreven bus drie deuren en een lage vloer. Dat vergemakkelijkt én versnelt de instap. Daarbij biedt de Lion’s City E een minimaal aantal zitplaatsen en maximaal aantal staanplaatsen voor passagiers met handbagage.

LEES OOK
Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt [+foto]

Milieuambities

Schiphol streeft ernaar om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat betekent dat alle eigen activiteiten en grondoperaties op het start- en landingsterrein dan geen uitstoot meer zullen veroorzaken. De inzet van een nieuwe vloot Lion’s City E-bussen van MAN sluit naadloos aan op die ambitie.

Duurzame passagierservaring

Sybren Hahn, Executive Director Infrastructure Schiphol over de aanschaf van de Lion’s City E-bussen: “Schiphol heeft al tien jaar als één van de eersten in Nederland een volledig elektrische busvloot op Schiphol. Met deze nieuwe generatie bussen kunnen we een stap zetten in passagierscomfort en betrouwbaarheid blijven garanderen. De komende jaren blijft busvervoer erg belangrijk door steeds grotere vliegtuigen en enkele grootschalige verbouwingen. Voortbouwend op deze samenwerking zetten we in op verdere innovatie en duurzaamheid.”

Tillo Smet, Sales Manager Public Transport van MAN Nederland: “Wij zijn trots dat we de samenwerking met Schiphol op het gebied van personenvervoer verder kunnen uitbreiden. Met MAN kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren aan de ambitieuze zero-emissiedoelstellingen van onze nationale luchthaven.”

LEES OOK
Meer passagiers maar minder vracht voor Schiphol in april

MAN Lion’s City E

De veelvuldig onderscheiden MAN Lion’s City E is ontwikkeld om emissievrij openbaar vervoer mogelijk te maken zonder daarbij concessies te hoeven doen. Zijn modulaire accuconcept is daarbij de spil, waarbij de bus zo geconfigureerd is dat het accupakket aansluit op het gebruik en de inzet ervan voor Schiphol.

Dankzij de mogelijkheid om één of meer accupakketten te verwijderen, worden de laadtijden korter én ontstaat extra ruimte voor passagiers en hun bagage. De accu’s van de Lion’s City E zijn in 2,5- 5,0 uur te laden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×