Clicky

donderdag 19 september 2024 - 22:54 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsDHL opent circulaire CityHub in Hendrik-Ido-Ambacht

DHL opent circulaire CityHub in Hendrik-Ido-Ambacht

UTRECHT – DHL eCommerce opende vandaag officieel de nieuwe CityHub in Hendrik-Ido-Ambacht gelegen op bedrijvenpark Ambachtsezoom waar circulaire bouw de norm is. De ceremonie gebeurde in het bijzijn van klanten en vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder Leo Platschorre.

Dagelijks worden er door 170 medewerkers ruim 10.000 pakketten per dag gesorteerd en bezorgd in een grote cirkel rond Hendrik-Ido-Ambacht waarbij ook Zwijndrecht, Heerjansdam en een deel Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam-Zuid hoort. Dat gebeurt veelal met elektrische auto’s.

Leo Platschorre, wethouder economie voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht: “DHL is een mooie aanwinst voor het circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom. DHL geeft hier een goed voorbeeld voor de logistieke sector door zich te vestigen in een klimaatneutraal gebouw en te bezorgen met elektrische busjes. Ook de werkgelegenheid die hun komst met zich meebrengt is welkom voor onze gemeente en de regio.”

Roelof Hofman, COO van DHL eCommerce Benelux: “Met deze CityHub hebben we een uitstekende uitvalsbasis voor duurzame, fossielvrije belevering van huishoudens en bedrijven in de regio. Deze vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht is de eerste die volledig circulair gebouwd is. Een enorme uitdaging die ons nieuwe inzichten geeft over duurzaam bouwen. Ook bieden we hiermee een plezierige, veilige en duurzame werkplek aan onze medewerkers die van hieruit de regio beleveren.”

LEES OOK
DHL Pakketautomaten bieden plaats aan ruim 100.000 pakketten

De CityHub is gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging is gasloos en gebruikt stroom afkomstig van eigen zonnecollectoren waarmee het dak vol ligt. Het gebouw is circulair wat betekent dat alle grondstoffen en materialen 100% recyclebaar zijn. Niets is gelijmd, gelast of gekit en de vloer is speciaal gecoat zodat alles uit elkaar te halen en opnieuw te gebruiken valt.

De korte afstanden tot huishoudens in de regio, de slimme routes, hoge beladingsgraad en de elektrische bestelauto’s optimaliseren duurzaamheid en verkeersbewegingen. In deze routes worden ook DHL ServicePoints en pakketautomaten beleverd. Pakketten zelf afhalen of brengen naar deze servicepunten, wordt gezien als nog duurzamer, zeker als dat lopend of met de fiets gebeurt.

CityHub Hendrik-Ido-Ambacht is de zestiende CityHub die in korte tijd gebouwd is in het Nederlandse netwerk van 130 lokale vestigingen. De komende tijd start de bouw van vergelijkbare CityHubs in onder meer Nieuw-Vennep, Den Haag en Rotterdam-Noord.

LEES OOK
Celstraf voor frauderende pakketbezorgster

Op andere plekken wordt naar grond gezocht. Volop in ontwikkeling is ook de bouw van het vijfde nationale sorteercentrum van DHL wat in Zwolle komt. In Dordrecht opende twee jaar terug een soortgelijk sorteercentrum. Deze sorteercentra beleveren de 130 CityHubs verspreid over Nederland, waaronder die in Hendrik-Ido-Ambacht.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×