Clicky

donderdag 19 september 2024 - 22:23 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDouane onderschept 300 kilo ketamine tijdens controle op de A1

Douane onderschept 300 kilo ketamine tijdens controle op de A1

Bij een reguliere controle op de A1 hebben Douaniers een flinke hoeveelheid ketamine aangetroffen in een busje met Duits kenteken. In dit busje troffen zij vaten met in totaal 300 kilogram ketamine aan. Ketamine heeft een straatwaarde van zo’n 20 tot 40 euro per gram, meldt de Douane donderdag.

Hierna heeft de Douane de zaak overgedragen aan de politie. Deze heeft de verdovende middelen en het busje in beslag genomen en de chauffeur aangehouden. De verdachte zit nog vast.

Ketamine is een verdovend middel dat gebruikt wordt als narcosemiddel voor mensen en dieren. Het heeft een hallucinerend effect en wordt gezien als een zeer verslavende drug. Ketamine valt onder de Geneesmiddelenwet. Je mag dit dus niet zonder vergunning of doktersrecept in bezit hebben, verhandelen of produceren.

De Douane controleert onder andere aan de buitengrenzen van de Europese Unie. Dit doen zij bijvoorbeeld op de luchthaven Schiphol en in de haven van Rotterdam. Ook in het binnenland voeren zij controles ui op bijvoorbeeld bedrijventerreinen, langs snelwegen en in buitengebieden. Ook worden er accijnscontroles uitgevoerd.

LEES OOK
Vrachtwagen rijdt in op file A1 [+foto]

Deze controle betrof ook een accijnscontrole. Toen de douaniers geen accijnsgoederen, maar blauwe vaten aantroffen, kregen zij het vermoeden dat er iets niet klopte. Zij hebben verder onderzoek gedaan omdat zij vermoedden dat het hier om verdovende middelen ging. Daarna is de zaak overgedragen aan de politie.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×