Clicky

donderdag 19 september 2024 - 21:28 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartDelta biedt excuses aan na noodlanding door cabinedrukprobleem

Delta biedt excuses aan na noodlanding door cabinedrukprobleem

ATLANTA – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta heeft donderdag excuses aangeboden nadat vorige week een vlucht een noodlanding moest maken vanwege een probleem met de cabinedruk. Volgens lokale media kregen passagiers hierdoor last van bloedingen uit de neus en oren.

Na de landing controleerde of behandelde medisch personeel, dat het vliegtuig bij de gate opwachtte, tien mensen. De vlucht ging van Salt Lake City in de staat Utah naar Portland, Oregon.

“Wij bieden onze oprechte excuses aan aan onze passagiers voor hun ervaring op vlucht 1203 op 15 september”, stelt Delta in een verklaring. “De bemanning volgde de procedures om terug te keren naar Salt Lake City, waar ons grondteam de passagiers heeft ondersteund.” De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) meldde dat de kwestie wordt onderzocht.

Het lokale televisiestation KSL-TV sprak met passagiers die vertelden dat ze mensen zagen die hun hoofd vastgrepen van de pijn of bloedden uit hun oren of neus, kort nadat het vliegtuig was opgestegen. “Ik voelde een stekende pijn in mijn oor. Ik greep mijn oor vast, haalde mijn hand terug en er zat bloed aan”, zei een van de reizigers.

LEES OOK
Topman Delta Air Lines biedt excuses aan voor vluchtannuleringen

Delta meldde dat de zuurstofmaskers in het vliegtuig niet werden geactiveerd.

Het Boeing 737-900 toestel werd na het incident gerepareerd en was de volgende dag weer in dienst, aldus Delta. Het vliegtuig behoort niet tot de Boeing 737 MAX-vloot, die in januari opnieuw onder de loep werd genomen nadat tijdens een vlucht een paneel uit de romp was losgeraakt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...