Clicky

donderdag 19 september 2024 - 20:53 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw Materieel33 nieuwe Scania's waaronder vier elektrische voor Jumbo

33 nieuwe Scania’s waaronder vier elektrische voor Jumbo

BREDA – Al sinds 2015 helpt Scania Jumbo Supermarkten met het verduurzamen van haar wagenpark. Onlangs voegde het bedrijf vier Scania 40R 4×2 trekkers met een totaal geïnstalleerde batterijcapaciteit van 624 kWh toe. Deze worden ingezet voor transport tussen DC’s in de regio Veghel. Deze BEV’s maken deel uit van een order voor in totaal 33 nieuwe voertuigen.

Naast de levering van de nieuwe voertuigen hebben Jumbo en Scania ook de handen ineengeslagen voor de realisatie van laadinfrastructuur. Bij het DC in Veghel is laadinfra gerealiseerd voor drie laadpalen, elk met een piekvermogen van 200 kW. Bij deze infrastructuur wordt gebruik gemaakt van één centrale Power Unit die op afstand meerdere satelliet-laadpalen kan aansturen. De centrale Power Unit wordt dan geplaatst op een locatie die minder kwetsbaar is. Naast een lagere investering resulteert dit systeem ook in lagere onderhouds- en evt. reparatiekosten.

Wilko Maas, vlootmanager bij Jumbo: “We blijven ons inzetten om het vervoer efficiënter en minder milieubelastend te organiseren, maar lopen ook tegen de nodige uitdagingen aan. We zijn blij dat we samen met Scania weer een mooie stap hebben kunnen zetten in het optimaliseren van ons elektrisch wagenpark.”

LEES OOK
Bleckmann streeft naar sneller logistiek proces met de AutoStore-oplossing

De levering van de laadinfrastructuur, naast de elektrische trucks, is een nieuwe stap in het partnership tussen Jumbo en Scania. Scania-dochterbedrijf Erinion is bij de ontwikkeling van deze laadinfrastructuur nauw betrokken geweest.

Middels deze oplossing ondersteunt Scania transportbedrijven in de transitie naar zero emissie toepassingen. Op deze manier kan zowel depotladen als bestemmingsladen mogelijk worden gemaakt terwijl de klant, geheel in de filosofie van Scania, wordt ontzorgd en zich kan richten op de kernactiviteiten.

In de samenwerking met Jumbo heeft Scania een totaalpakket verzorgd wat bestaat uit het analyseren, leveren, onderhouden en repareren van de voertuigen terwijl parallel eenzelfde traject voor de laadinfra is gevolgd: ontwerpen, realiseren, testen en operationeel opleveren, om vervolgens het beheer en onderhoud te laten verzorgen door Scania.

De laadinfrastructuur bij het DC in Veghel is onlangs in bedrijf genomen en feestelijk opgeleverd.

Jumbo is met ruim 725 winkels in Nederland en België een van de grootste retailorganisaties van het land. Het bedrijf heeft zich, net als Scania, verbonden aan het Science Based Targets initiative als basis voor haar klimaatdoelstellingen.

LEES OOK
Dak distributiecentrum Veghel deels ingestort [+foto's]
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×