Clicky

donderdag 19 september 2024 - 21:08 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël houdt zakenman aan voor beramen moord op premier Netanyahu

Israël houdt zakenman aan voor beramen moord op premier Netanyahu

JERUZALEM – Israël heeft een zakenman opgepakt die van plan geweest zou zijn om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de regering te doden. Het gaat volgens de Israëlische veiligheidsdiensten om een Israëlische zakenman met Turkse banden die zou handelen in opdracht van Iran.

Volgens de Israëlische diensten woonde de zakenman ten minste twee vergaderingen bij in Iran. Daarbij zou gesproken zijn over de mogelijkheid om Netanyahu, minister van Defensie Yoav Gallant of het hoofd van de inlichtingendienst Shin Bet te doden. De dienst heeft de aanhouding samen met de politie zelf naar buiten gebracht.

De man is vorige maand aangehouden, zeggen de diensten. Volgens Haaretz wordt hij ervan beschuldigd dat hij in ruil voor geld klussen wilde doen voor iemand die voor de Iraanse inlichtingendiensten werkte. Het zou aanvankelijk gaan om het vervoeren van wapens en geld, fotograferen van drukke plekken in Israël en het onder druk zetten van andere Israëliërs die voor Iran werkten, maar de afspraken niet nakwamen, meldt de krant.

LEES OOK
VS zeggen niet geweten te hebben van aanslag met piepers

De verdachte wilde 1 miljoen dollar (900.000 euro) hebben voordat hij aan een missie begon. Daar gingen zijn contacten niet mee akkoord, al stelden ze later nog contact met hem op te nemen. Ze betaalden hem vervolgens wel 5000 euro voor het gesprek, aldus Haaretz.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Air France hebben besloten hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze...
×