Clicky

donderdag 19 september 2024 - 14:25 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesInvesteerder CVC wil 'superieur' bod op DB Schenker verhogen

Investeerder CVC wil ‘superieur’ bod op DB Schenker verhogen

BERLIJN – Investeringsmaatschappij CVC zegt bereid te zijn om haar bod van 14 miljard euro op de logistieke tak van Deutsche Bahn te verhogen, nadat ze de biedingsstrijd had verloren van het Deense logistieke bedrijf DSV. In een brief aan het bestuur van Deutsche Bahn gaf CVC te kennen open te staan voor een aanpassing van het bod.

CVC argumenteert dat haar huidige bod op vrachtdochter DB Schenker “superieur” is aan dat van DSV en roept Deutsche Bahn op om een eerlijk en transparant proces te voeren waarbij het beste bod wint. “Als Deutsche Bahn twijfels heeft over de vergelijking tussen de twee biedingen, zijn we bereid om de waarde van ons bod te verhogen om die zorgen volledig weg te nemen”, schrijft de investeerder.

DSV maakte eerder deze maand bekend een overeenkomst te hebben gesloten om DB Schenker te kopen in een volledig contante transactie, met een totale waarde van eveneens ongeveer 14 miljard euro. Dit bod werd ondersteund door de raad van bestuur van Deutsche Bahn. De raad van toezicht moet echter nog goedkeuring geven.

LEES OOK
Reuters: Deutsche Bahn werkt aan 'noodplan' om kosten te besparen

Activiteiten in Nederland

Staatsbedrijf Deutsche Bahn wil met de opbrengst van de verkoop schulden aflossen.

Eerder haakte de grote Deense containervervoerder A.P. Møller-Maersk af voor DB Schenker, dat werkzaam is met vrachtvervoer op land, ter zee en door de lucht. DB Schenker is ook actief in Nederland en behoort tot de grootste logistieke dienstverleners van Europa. Deutsche Bahn wil zich meer richten op passagiersvervoer in eigen land en stootte daardoor eerder onder meer streekvervoerder Arriva al af.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Delta biedt excuses aan na noodlanding door cabinedrukprobleem

ATLANTA - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta heeft donderdag excuses aangeboden nadat vorige week een vlucht een noodlanding moest maken vanwege een probleem met de...