Clicky

donderdag 19 september 2024 - 14:21 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWilders: vrijheid Nederlanders staat onder druk

Wilders: vrijheid Nederlanders staat onder druk

DEN HAAG – “Ik ben dankbaar dat ik nog leef”, zei PVV-leider Geert Wilders aan het begin van zijn betoog in het debat over de kabinetsplannen. Hij vertelde over de bijna twintig jaar dat hij al onder zware beveiliging staat wegens bedreigingen. En dat verbindt hij aan de rest van Nederland: “Mijn grootste drijfveer om hier te staan, is om te zorgen dat Nederlanders niet ook hun vrijheid kwijtraken. Die vrijheid staat onder druk op alle mogelijke manieren.”

Als voorbeelden noemt Wilders de vrijheid om te winkelen, naar school te gaan, over straat te gaan “zonder te worden uitgescholden, beroofd, mishandeld”. Dat is “allemaal niet meer vanzelfsprekend”, aldus de PVV-leider.

Frans Timmermans, leider van GroenLinks-PvdA, kwam daarop naar de interruptiemicrofoon en zei dat het verhaal van Wilders hem in het hart raakt. “Er zijn geen twee mensen die politiek verder van elkaar staan dan Wilders en ik, maar ik spreek de oprechte hoop dat we samen in vrijheid ergens een biertje kunnen drinken.”

LEES OOK
Kabinet-Schoof staat dinsdag 2 juli op het bordes

“Ik waardeer zijn oprechte woorden”, reageerde Wilders. Hij deelt Timmermans’ hoop, maar denkt dat het biertje vanwege de aanhoudende doodsbedreigingen “waarschijnlijk lastig” zal worden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Delta biedt excuses aan na noodlanding door cabinedrukprobleem

ATLANTA - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta heeft donderdag excuses aangeboden nadat vorige week een vlucht een noodlanding moest maken vanwege een probleem met de...
×