Clicky

donderdag 19 september 2024 - 10:21 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAir France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS – Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft de maatschappij gedaan te midden van een nieuwe mogelijke escalatie van het conflict in het Midden-Oosten.

In Libanon zijn 2750 mensen gewond geraakt door de ontploffingen van piepers, meldde de Libanese overheid dinsdag. Volgens de Libanese minister van Informatie zit Israël achter de explosies van de communicatieapparaatjes. Hij sprak van “Israëlische agressie” bij de ontploffingen, die zeker acht mensen het leven hebben gekost.

Air France houdt de situatie in het Midden-Oosten verder in de gaten. Op basis daarvan kan de luchtvaartmaatschappij besluiten vluchten langer op te schorten. Air France had de betreffende vluchten eerder ook al opgeschort door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. Later werden die vluchten evenwel weer hervat.

De Nederlandse tak van Transavia vliegt gedurende het hele zomerseizoen niet meer naar Libanon. KLM besloot eerder alle vluchten van en naar Tel Aviv op te schorten tot 26 oktober.

LEES OOK
Fabrikant ontplofte walkietalkies: model al jaren uit productie
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote brand in loods Roosendaal [+foto]

ROOSENDAAL - In het Brabantse Roosendaal is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand. De brandweer heeft...
×