Clicky

donderdag 19 september 2024 - 09:25 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

Bedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

ROTTERDAM – Bedrijven in de Rotterdamse haven roepen het kabinet op om de aanpak van de arbeidsmigratie niet te laten doorslaan. “Naast het aanboren van nieuw talent en andere maatregelen om de arbeidsmarktkrapte op te lossen blijven ook experts en technici van buiten Nederland nodig”, zegt ondernemersorganisatie voor de Rotterdamse haven en industrie Deltalinqs op Prinsjesdag.

De door het kabinet aangekondigde aanpak van arbeidsmigratie mag er volgens Deltalinqs niet toe leiden “dat we hen geen werk meer kunnen bieden in de haven, terwijl er in Nederland nauwelijks nog technici of specialisten te vinden zijn”.

“Anders schieten we onszelf echt in de voet voor zowel onze logistieke en industriële bedrijven als voor het succesvol doormaken van de energietransitie.”

De lobbyclub voor het bedrijfsleven is wel positief over de woorden van de Koning dat het uitgangspunt van beleid moet zijn ‘wat er wel kan’. Naar de mening van Deltalinqs ziet het economische en klimaathoofdstuk van het regeerprogramma er op hoofdlijnen goed uit.

LEES OOK
Nieuwe afspraken over geluid tussen Rotterdamse haven en omgeving

Maar volgens de organisatie is er “op tal van punten” wel actie nodig om vertraging van de energietransitie en achteruitgang van de concurrentiekracht te voorkomen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Grote brand in loods Roosendaal [+foto]

ROOSENDAAL - In het Brabantse Roosendaal is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand. De brandweer heeft...
×