Clicky

donderdag 19 september 2024 - 09:16 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsLibanese minister spreekt van 'Israëlische agressie' na explosies

Libanese minister spreekt van ‘Israëlische agressie’ na explosies

BEIROET – De Libanese minister van Informatie heeft Israël beschuldigd achter de explosies van piepers in het hele land te zitten. Hij spreekt van “Israëlische agressie” bij de ontploffingen, die zeker acht mensen het leven hebben gekost. Ook Hezbollah legt de schuld bij Israël en zweert terug te slaan. Israël heeft nog niet gereageerd.

Volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid raakten zeker 2750 mensen gewond. Op beelden van nieuwszender Al Jazeera is te zien dat de Libanese ziekenhuizen worden overspoeld met mensen die onder het bloed zitten.

Onder de gewonden zijn veel strijders van Hezbollah, liet die militante beweging weten in een verklaring. Israël zal volgens Hezbollah “zijn eerlijke straf” krijgen. Sinds het begin van de oorlog in de Gazastrook beschieten Israël en Hezbollah elkaar regelmatig met drones en raketten. In die tijd, ruim elf maanden, zijn volgens de Libanese groepering zeker 589 Hezbollahstrijders gedood.

Hezbollah werkt al lange tijd met piepers als communicatiemiddel. Leider Hassan Nasrallah riep zijn strijders een aantal maanden geleden op om geen mobiele telefoons meer te gebruiken, omdat die te makkelijk te kraken waren door de Israëliërs.

LEES OOK
TU Delft deelt samenwerking met Israël niet, zorgen om veiligheid
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×