Clicky

donderdag 19 september 2024 - 06:40 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsKögel presenteert de nieuwe KÖGEL PORT 20: het lichtgewicht onder de containerchassis

Kögel presenteert de nieuwe KÖGEL PORT 20: het lichtgewicht onder de containerchassis

HANNOVER – Kögel Trailer GmbH breidt zijn succesvolle familie containerchassis uit met een nieuw model: de KÖGEL PORT 20. Het 20-voets chassis met drie assen, een van de lichtste in zijn soort op de markt, wordt op de IAA 2024 voor het eerst gepresenteerd. Met een mogelijk, indrukwekkend laag eigen gewicht vanaf 2.900 kilogram stelt de KÖGEL PORT 20 nieuwe normen in de branche en maakt hij indruk met zijn optimale schoteldrukverdeling en talrijke uitrustingsopties.

De lancering van de KÖGEL PORT 20 vindt plaats in een dynamische marktomgeving die voortdurend groeit. De KÖGEL PORT 20 biedt een moderne oplossing voor bedrijven in het containertransport, die op maximale efficiëntie en flexibiliteit aangewezen zijn.

Uitstekende lastverdeling voor meer stabiliteit

Met een mogelijk eigen gewicht vanaf 2.900 kilogram is de KÖGEL PORT 20 ideaal geschikt voor het vervoer van zware 20-voets containers. De naar achteren verplaatste wielbasis zorgt voor een grotere schoteldruk en verbetert de rijstabiliteit. Optioneel kan het chassis voor grensoverschrijdend transport met een tweede laadpositie worden uitgerust, die de schoteldruk tot maximaal 30 procent verhoogt. Deze variant maakt bovendien het veilige vervoer van wissellaadbakken van de typen C715 en C745 mogelijk.

LEES OOK
In België gestolen trailer teruggevonden [+foto]

Innovatieve functies voor meer efficiëntie

De KÖGEL PORT 20 kan met een reeks innovatieve en praktijkgerichte uitrustingsopties worden aangevuld. Daartoe behoren onder andere een ladder aan de achterkant voor gemakkelijkere toegang tot de containers, een geoptimaliseerd ontwerp van de achterkant voor betere bescherming van lichte ladingdragers en in het achterste gedeelte een geïntegreerde gereedschapskist, die extra gemak biedt.

Duurzaamheid en bewezen kwaliteit

Dankzij het lichtgewicht ontwerp draagt de KÖGEL PORT 20 bij aan reductie van het brandstofverbruik en daardoor ook aan vermindering van de CO₂-uitstoot. Hij is al met een eigen gewicht van 2.900 kilogram verkrijgbaar, als hij met lichtgewicht componenten wordt uitgerust.

Gebaseerd op de beproefde chassisconstructies van Kögel maakt het nieuwe model indruk met zijn gebruikelijke hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Voor 2025 plant Kögel al de marktintroductie van een nog lichtere, tweeassige versie van het 20-voets chassis, dat is gebaseerd op de drieassige KÖGEL PORT 20.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×