Clicky

donderdag 19 september 2024 - 06:24 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsIAA maakt "Stars of the Year" Awards bekend, Mercedes-Benz eActros 600 Truck...

IAA maakt “Stars of the Year” Awards bekend, Mercedes-Benz eActros 600 Truck of the Year

HANNOVER – Op de persdag van IAA TRANSPORTATION 2024 werden maandagavond de prestigieuze “Stars of the Year”-awards voor 2025 uitgereikt. Deze belangrijke awards, waaronder de International Bus of the Year, International Van of the Year, International Truck of the Year, de Truck Innovation Award en de International Trailer Award, belonen uitstekende prestaties en innovaties in de transport- en logistieke sector.

Hildegard Müller, voorzitter van de Duitse vereniging van de auto-industrie (VDA), uitte haar enthousiasme over het evenement: “IAA TRANSPORTATION 2024 laat op indrukwekkende wijze zien hoe de bedrijfswagensector op weg is naar klimaatneutraliteit door middel van innovatieve technologieën en toekomstgerichte concepten. De ‘Stars of the Year’-Awards belonen niet alleen de beste producten en innovaties, maar inspireren ook de hele sector om hun visies voor de toekomst verder na te streven.”

“De bedrijfswagenindustrie staat voor meerdere uitdagingen tegelijk. De overgang naar softwaregedefinieerde voertuigen vereist compleet nieuwe benaderingen van voertuigontwikkeling. Dit gaat hand in hand met het succesvol aanpassen van nieuwe bedrijfsmodellen, zoals op abonnementen gebaseerde functies. Ondertussen vormt de overgang naar duurzame aandrijfsystemen een bijzondere uitdaging voor zware voertuigen”, legde Sebastian Tschödrich, Global Client Partner voor de automobielsector bij Capgemini, uit tijdens de IAA Stars of the Year Awards-ceremonie.

“De industrie heeft leiders nodig zoals zij die vandaag worden geëerd, die de transformatie succesvol aansturen met moedige ideeën, vooruitziende blik en daadkracht. Wij feliciteren hen!”

Winnaars van de “Stars of the Year” Awards 2024

De winnaars van de “Stars of the Year”-awards van dit jaar werden erkend voor hun uitstekende innovaties en prestaties in de transport- en logistieke sector:

Internationale bus van het jaar 2025: Solaris maakte indruk op de jury met zijn uitstekende prestaties en zijn vooruitgang op het gebied van waterstof.

Tom Terjsen, voorzitter van de jury van de International Bus of the Year, merkte op: “Toen de Solaris Urbino 12 Electric de prijs voor Bus of the Year 2017 won, was dat vanwege het unieke ontwerp, het praktische interieur en de milieuvriendelijke aandrijflijn. Het was ook de eerste keer dat een elektrische bus de prijs voor Bus of the Year won. Toen Solaris dit jaar een 18 meter lange waterstof-gelede bus presenteerde op de Bus Euro Test, zorgde dat voor veel opwinding. Waterstof is waarschijnlijk een van de duurzame brandstoffen die de komende jaren het snelst zal groeien in het openbaar vervoer. Het feit dat Solaris ervoor heeft gekozen om hier zo zwaar in te investeren, is een kwestie van groot respect. Ze zijn er ook in geslaagd om een ​​bus te bouwen die voldoet aan de toekomstige eisen op het gebied van passagierscapaciteit, veiligheid van de bestuurder, een goede werkplek en, niet in de laatste plaats, een duurzame en milieuvriendelijke aandrijflijn.”

LEES OOK
Kögel presenteert de nieuwe KÖGEL PORT 20: het lichtgewicht onder de containerchassis

International Van of the Year 2025: Renault Master. Het model maakt indruk met innovatieve technologieën, opvallende ontwerpverbeteringen en een belangrijke stap voor het gebied van duurzame mobiliteit.

Jarlath Sweeney, juryvoorzitter van de International Van of the Year, voegde toe: “Gefeliciteerd Renault met het creëren van een opvallend nieuw bestelwagenassortiment voor vandaag en morgen. De kenmerkende, gestroomlijnde, aerodynamische designlijnen zullen velen aanspreken, terwijl het modulaire platform alle aandrijflijnen van ICE, Electric en Hydrogen mogelijk maakt. Meesterlijk!”

International Truck of the Year 2025: De Mercedes-Benz eActros 600 werd geëerd voor de prestaties van zijn aandrijflijn, die is gebaseerd op twee 400 kW elektromotoren op de elektrische as en drie LFP-batterijpakketten van elk 207 kWh, wat een bereik van meer dan 500 kilometer mogelijk maakt zonder opladen.

De juryvoorzitter van de International Truck of the Year, Gianenrico Griffini, verklaarde: “De automobielindustrie heeft op de IAA Transportation opnieuw geavanceerde technologie laten zien. Mercedes-Benz Trucks heeft de eActros 600 vanaf het begin ontworpen als een batterij-elektrische vrachtwagen die kan worden gebruikt voor een breed scala aan langeafstandsoperaties. De hTGX van MAN opent een nieuw hoofdstuk in de decarbonisatie van wegtransport in zware toepassingen, zoals in de bouwsector, onder uitdagende klimatologische omstandigheden”.

LEES OOK
IVECO breidt het elektrische zware voertuigengamma uit met de nieuwe IVECO S-eWay Rigid

Truck Innovation Award 2025: Deze speciale erkenning werd gegeven aan de hTGX van MAN voor dieselachtige prestaties en rijeigenschappen geleverd door de 16,8-liter H4576 in-line zes-vonkontsteking waterstofmotor van MAN.

International Trailer Award 2025:
CATEGORIE BODY:
• 1. Schmitz Cargobull: Elektrische koeloplegger S.KOe COOL
• 2. D-TEC: D-TEC Flexliner FL-3-S-Coil
• 3. TMT International: TMT Scrigno Intermodal

CATEGORIE CHASSIS
• 1. Kässbohrer: Kässbohrer 12-15 Flexi Curtainsider
• 2. Schmitz Cargobull: S.CS MEGA DB
• 3. Krone: Automatisch koppelsysteem

KATEGORIE COMPONENTEN
• 1. Fliegl: Türfeststeller „D-Lock“
• 2. Kögel: Ferry Flex Guard / Ferry Swing Guard
• 3. Lamilux: LAMILUX SUNSATION

CATEGORIE CONCEPT
• 1. Kögel Cool Liteshell
• 2. Schmitz Cargobull: Curtainsider S.CS X-TOUGH met EcoFIX-opbouw
• 3. OKT Trailer: Aerostep

CATEGORIE ENVIRONMENT
• 1. Thermo King: A-500e Spectrum AxlePower
• 2. Kiesling: Power House
• 3. Hestal (F.Hesterberg & Söhne GmbH & Co. KG): Aerodynamische eindbalk

CATEGORIE VEILIGHEID
• 1. SDG modulaire technologie: opvouwbare en telescopische onderrijbeveiliging (TKU)
• 2. Aspöck: RADC 2.0
• 3. Schmitz Cargobull: Veiligheidsuitrusting volgens TAPA-normen

CATEGORIE SMART TRAILER
• 1. Krone: SmartAssistant
• 2. Kraker: K-Force Moving Smart
• 3. BPW: iC Plus

Philipp Bönders, voorzitter van de jury van de International Trailer Award, merkte op: “Ik ben blij dat zoveel gasten uit de bedrijfswagenindustrie vanavond hun weg naar Hal 18 hebben gevonden. Het evenement was een groot succes – precies de juiste setting voor deze belangrijke prijs in de sector.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...