Clicky

donderdag 19 september 2024 - 04:22 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBP verkoopt windparken in VS en richt zich op kernactiviteit

BP verkoopt windparken in VS en richt zich op kernactiviteit

LONDEN – Het Britse olie- en gasbedrijf BP heeft besloten zich sterker te concentreren op zijn kerntaken en verkoopt daarom zijn windenergieactiviteiten op het Amerikaanse vasteland.

BP is momenteel mede-eigenaar van tien windparken in de Verenigde Staten. Deze stap markeert een opvallende koerswijziging in de hernieuwbare-energiestrategie van het concern.

Dit jaar heeft BP beloofd de dividenden te verhogen en voor miljarden aan eigen aandelen terug te kopen, wat gunstig is voor de aandeelhouders. Het bedrijf, dat het merendeel van zijn inkomsten uit fossiele brandstoffen haalt, staat echter onder druk door dalende olieprijzen als gevolg van verminderde vraag.

Binnenkort start BP met de verkoop van BP Wind Energy om het bedrijf te versimpelen en “de focus te leggen op waarde”, aldus het concern in een verklaring. Nog geen jaar geleden, toen het bedrijf windturbines in Indiana vernieuwde, benadrukte BP dat “windenergie op land cruciaal is voor het hernieuwbare energie- en stroombedrijf van BP, een van de vijf groeipijlers in de energietransitie.”

LEES OOK
VS veroordelen Iraanse aanval en willen geen escalatie

De ontwikkeling van windenergie op land in de VS is de afgelopen jaren echter stilgevallen, onder meer door problemen met vergunningen en de hoge rente.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×