Clicky

donderdag 19 september 2024 - 02:01 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerBAM gestart met grootschalige vernieuwing van spoor in Zevenbergen

BAM gestart met grootschalige vernieuwing van spoor in Zevenbergen

GOUDA – BAM Infra Nederland realiseert een grootschalige vernieuwing van het spoor in Zevenbergen. Aanleiding voor de vernieuwing zijn verzakkingen en veroudering van het spoor, waarvan een groot deel uit de negentiende eeuw stamt.

Tijdens een vijftiendaagse treinvrije periode van maandag 16 september tot dinsdag 1 oktober maakt BAM voor opdrachtgever ProRail de ondergrond en het spoor toekomstbestendig en zet daarbij zoveel mogelijk elektrisch materieel in.

Stabiliseren ondergrond, vernieuwen spoor en facelift station

De grond onder de spoorlijn in Zevenbergen, ooit nog met paard en wagen aangelegd, bestaat uit klei en is door de jaren heen instabiel geworden. De treinen rijden om die reden nu langzamer. BAM verbetert tijdens de grootschalige spoorvernieuwing de stabiliteit van de ondergrond om de verzakkingen op te lossen. Ze graaft de kleilaag af en vervangt die door een stabiele zandlaag. De houten dwarsliggers op het traject maken plaats voor betonnen en de spoorstaven worden vernieuwd. Verder vervangt BAM de betonnen overwegen voor stillere overwegen met rubberen materialen. En op station Zevenbergen vernieuwt ze de perrons en het meubilair.

LEES OOK
Minder Intercity's Amsterdam - Eindhoven door defect spoor

Inzet emissieloos materieel

Tijdens de vijftiendaagse treinvrije periode zet BAM zoveel mogelijk elektrisch materieel in om de CO2-uitstoot en geluidsoverlast van de werkzaamheden voor de omwonenden en omgeving zoveel mogelijk te beperken. Denk daarbij aan elektrische krollen (kraan op lorry’s), elektrische graafmachines en elektrisch klein mechanisch gereedschap. Met het toekomstbestendig maken van het spoor in Zevenbergen en de inzet van elektrisch materieel geeft BAM uitvoering aan haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow’ waarin duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering centrale thema’s zijn.

Hervatten treinverkeer Dordrecht – Roosendaal

De werkzaamheden en treinvrije periode hebben impact op omwonenden, treinreizigers en wegverkeer. Omwonenden zijn vooraf geïnformeerd en NS zet bussen in voor de treinreizigers. Voor het wegverkeer zijn omleidingen ingesteld. Op dinsdag 1 oktober, na afronding van de grootschalige spoorvernieuwing in Zevenbergen, zal het treinverkeer op het traject Dordrecht – Roosendaal worden hervat.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×