Clicky

donderdag 19 september 2024 - 01:51 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBoeing betaalt 150 miljoen aan Embraer om mislukte miljardendeal

Boeing betaalt 150 miljoen aan Embraer om mislukte miljardendeal

SÃO PAULO – Boeing betaalt de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer een schadevergoeding van 150 miljoen dollar, bijna 135 miljoen euro. Dit meldt Embraer. Boeing doet dit omdat die zich in 2020 terugtrok uit een miljardendeal met Embraer. De schadevergoeding is een nieuwe tegenvaller voor de geplaagde Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

Embraer en Boeing sloten in 2018 een principeovereenkomst. Die hield in dat Boeing een belang van 80 procent zou nemen in de commerciële tak van Embraer. Met die deal was 4,2 miljard dollar gemoeid, maar de Amerikaanse vliegtuigbouwer trok zich terug omdat zijn Braziliaanse branchegenoot niet aan de juiste voorwaarden zou hebben voldaan.

Boeing ligt sinds begin dit jaar onder vuur nadat een Boeing-toestel van Alaska Airlines tijdens een vlucht een deurpaneel verloor. Sindsdien zijn meerdere technische mankementen gevonden in toestellen van Boeing en houdt de toezichthouder de fabrikant extra in de gaten. Ook moet Boeing de kwaliteitscontroles in zijn fabrieken verbeteren.

Verder kampt Boeing met een staking van ruim 30.000 medewerkers sinds afgelopen vrijdag in fabrieken in de omgeving van Seattle en Portland. Daardoor wordt de productie van vliegtuigen geraakt.

LEES OOK
Nabestaanden vliegtuigcrashes willen miljardenboete Boeing
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×