Clicky

donderdag 19 september 2024 - 02:06 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerStomdronken vrachtwagenchauffeur parkeert vrachtwagen op Duitse A5 en gaat slapen

Stomdronken vrachtwagenchauffeur parkeert vrachtwagen op Duitse A5 en gaat slapen

FREIBURG – Vrijdagavond 13 september 2024 rond 21.00 uur meldden weggebruikers op de Duitse A5 bij Herbolzheim een ​​trekker met oplegger die richting Freiburg reed.

De vrachtwagen zou slingerend rijden zonder verlichting en met een opvallende rijstijl. De bestuurder remde zijn voertuig gedeeltelijk af tot stilstand en trok vervolgens weer snel op.

Terwijl verschillende politiewagens zich bij de afritten van de snelweg positioneerden om de vrachtwagen in de gaten te houden en te controleren, volgde één auto van de politie het pad van het voertuig en probeerde hem in te halen.

Nog voordat de politie de vrachtwagen nabij Herbolzheim kon inhalen, had de chauffeur zijn vrachtwagen al op de linkerrijstrook gestopt en ging hij met de deuren op slot in het slaapgedeelte van zijn bestuurderscabine slapen.

Nadat hij wakker werd gemaakt en zijn voertuig van binnenuit opende, bleek hij zwaar dronken te zijn. Uit een uitgevoerde ademalcoholtest bleek ongeveer 3 promille.

LEES OOK
Vrachtwagenchauffeur van bijna 32 meter lange combinatie heeft zeven keer toegestane hoeveelheid alcohol op [+foto]

De chauffeur, een Oekraïener, kon nuchter worden in een politiebureau in Freiburg. De vrachtwagen met Pools kenteken werd in beslag genomen en geparkeerd op een nabijgelegen parkeerplaats aan de snelweg.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×