Clicky

donderdag 19 september 2024 - 01:30 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfswagensMaxus Motors lanceert de nieuwe eDeliver 5 bedrijfswagen

Maxus Motors lanceert de nieuwe eDeliver 5 bedrijfswagen

WAALWIJK/HANNOVER – Vandaag heeft Maxus Motors tijdens de IAA Transportation 2024 in Hannover (17-22 september) het doek van de nieuwe eDeliver 5 getrokken. Deze compacte maar ruime bestelwagen versterkt het 100% elektrische eDeliver bedrijfswagengamma van Maxus en onderscheidt zich door aansprekende looks, een fors laadvolume tot maximaal 8,7 m3 en afmetingen die hem zeer wendbaar en bij uitstek geschikt maken voor gebruik in en om de stad.

De Maxus eDeliver 5 biedt het nieuwste op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en wordt leverbaar in een groot aantal (lengte)varianten. Hij valt op met zijn herkenbare, charismatische uiterlijk en vormt een welkome aanvulling op de Maxus eDeliver line-up, die nu al bestaat uit de eDeliver 3, eDeliver 7 en eDeliver 9.

Grootste laadruimte in zijn klasse

De Maxus eDeliver 5 wordt leverbaar in twee lengte- en twee hoogtematen. De laadruimte is 3.780 of zelfs 4.230 mm lang en is daarmee de grootste in zijn klasse. De Hoogte 2-versie is daarbij extra praktisch, met een laadruimtehoogte van 1.675mm. Standaard beschikt de laadruimte over dubbele achterdeuren en zowel links als rechts een schuifdeur, voor eenvoudig en flexibel laden en lossen.

Het laadvolume van de Lengte 1-Hoogte 1 variant van 6,6 m3 is al groot voor deze klasse, maar loopt op tot zelfs 8,7 m3 in het geval van de Lengte 2-Hoogte 2 variant, in combinatie met een maximaal laadvermogen van 1.200 kg. Voor wie dat nog niet genoeg is, mag de Maxus eDeliver 5 aanvullend nog een aanhanger van maximaal 1.500 kg trekken.

LEES OOK
Motorkap valt van Boeing-vliegtuig tijdens opstijgen [+video]

In- en ombouw op maat

Maxus biedt de mogelijkheid om de laadruimte van de eDeliver 5 helemaal op maat op te bouwen op basis van uiteenlopende om- en inbouwmogelijkheden. Voorbeelden zijn vloer- en zijwandafwerking, imperialen en side-/backbars, complete bedrijfswageninrichting, LED laadruimteverlichting en een easyload-systeem.

Geavanceerde batterijtechnologie

De elektrische eDeliver 5 wordt geleverd met de nieuwste Lithium iron phosphate batterij die slechts 140 mm dik is, waardoor er geen laadruimte verloren gaat. Bovendien kan de eDeliver 5 dankzij deze Lithium Iron Phosphate-technologie vrijwel onbeperkt snelladen, zonder accudegradatie. De batterij is 64 kWh groot en bezorgt de eDeliver 5 een rijbereik van maximaal 489 kilometer volgens de WLTP-stadscyclus. Voor de aandrijving zorgt een 120 kW (163 pk) sterke elektromotor met 240 Newtonmeter aan maximale trekkracht. Laden via een wandbox geschiedt via een 11 kW drie-fasen lader; bij een snellader is de eDeliver 5 in 36 minuten weer opgeladen van 20 tot 80%.

De eDeliver 5 is uitgerust met twee rijmodi (normaal of eco) en drie energierecuperatiestanden (licht, medium of sterk). Zo kiest de bestuurder zelf hoe zuinig hij wil rijden en hoeveel energie hij bij het remmen wil recupereren.

Comfortabel en ergonomisch ingedeeld interieur

Niet alleen vanbuiten oogt de eDeliver 5 fris, modern en helemaal van deze tijd, dat is ‘ie ook vanbinnen. Het interieur staat volledig in het teken van comfort en ergonomie. De comfortabele, verstelbare stoelen, royale opslagmogelijkheden en slimmigheden maken elke rit ontspannen. Optioneel is de passagiersstoel te vervangen door een tweepersoons bank.

LEES OOK
Zepp.solutions presenteert nieuwe waterstof-elektrische vrachtwagen

Het volledig digitale instrumentenpaneel biedt in één oogopslag alle informatie die de bestuurder nodig heeft. Het heldere instrumentenpaneel geeft naast de snelheid alle details weer over het EV-gebruik. Centraal in het interieur bevindt zich het grote en heldere multimedia display. Aanvullend op de standaard informatie is het infotainmentsysteem via Apple CarPlay of Android Auto gemakkelijk te verbinden met een smartphone, om zo eigen muziek en/of navigatie te streamen.

Af-fabriek wordt de eDeliver 5 geleverd met een complete uitrusting waarin veiligheid voorop staat. De veiligheidsuitrusting omvat systemen als Blind Spot Monitoring (BSD), Active Emergency Brake (AEB), Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Warning (LDW) en vermoeidheidswaarneming. Hiermee voldoet de eDeliver 5 aan alle nieuwe veiligheidseisen voor bestelwagens. Verder is de eDeliver 5 uitgevoerd met zowel traditionele parkeersensoren als een 360 graden camerasysteem om eenvoudig in krappe parkeerplekken te manoeuvreren.

Nu op de IAA, binnenkort al in Nederland

De nieuwe Maxus eDeliver 5 is tijdens de IAA Transportation in Hannover te zien op stand C90 in Hal13. Kort daarna al debuteert het model in Nederland, waar hij van 26 t/m 28 september te bewonderen is tijdens de EV Experience op CM.com Circuit Zandvoort. Dat is voor Maxus tevens het moment om alle details, prijzen en uitvoeringen van de eDeliver 5 bekend te maken. Aansluitend maakt de nieuwe bestelwagen direct zijn opwachting bij de Nederlandse Maxus-dealers.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×