Clicky

donderdag 19 september 2024 - 02:06 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsIVECO breidt het elektrische zware voertuigengamma uit met de nieuwe IVECO S-eWay...

IVECO breidt het elektrische zware voertuigengamma uit met de nieuwe IVECO S-eWay Rigid

HANNOVER – IVECO is al meer dan 25 jaar een pionier in alternatieve brandstoffen en helpt klanten de efficiëntie te verbeteren en de uitstoot te verminderen. Batterij-elektrische voertuigen zijn een essentieel onderdeel van IVECO’s multi-energy aanpak om de weg te bereiden voor emissievrij transport, zonder concessies te doen aan winstgevendheid of productiviteit van klanten. Dit wordt gerealiseerd met de nieuwe IVECO S-eWay Rigid, de veelzijdige emissievrije oplossing voor elke stedelijke en regionale missie.

IVECO S-eWay Rigid, aangedreven door ‘Electric DNA’, is klaar voor stedelijke en regionale missies

Ontstaan uit de S-eWay-reeks, die hetzelfde e-born-platform deelt, integreert de S-eWay Rigid de resultaten van eerdere ontwikkelingen en MY24-cabine-innovaties, van Human Machine Interface tot bestuurdersergonomie. Het resultaat is een emissievrije, professionele oplossing op maat voor jouw behoeften.

IVECO S-eWay Rigid: klaar voor stedelijke en regionale missies

De S-eWay Rigid, voortgekomen uit de S-Way MY24-serie en IVECO’s batterij-elektrische voertuigtechnologieën, integreert eerdere ontwikkelingen en tilt deze naar een hoger niveau. Het resultaat is een emissievrije, op maat gemaakte professionele oplossing.

De S-eWay Rigid biedt ongeëvenaarde veelzijdigheid en flexibiliteit voor verschillende toepassingen, van distributie tot bouw, gemeentelijke en gespecialiseerde opdrachten. Dankzij de betrokkenheid van carrosseriebouwers bij het project is de S-eWay eenvoudig aan te passen voor verschillende carrosserieën. Bedrijven kunnen kiezen uit 4×2 of 6×2 versies, verschillende types cabines en wielbases om de juiste configuratie voor hun missie te creëren. De IVECO S-eWay kan ook worden gebruikt met een aanhanger tot 44 ton GCW (afhankelijk van de lokale regelgeving).

LEES OOK
Twee nieuwe Iveco's S-WAY voor Makkx Trucking & Transport

IVECO S-eWay Rigid kan nu al in heel Europa worden besteld, met leveringen die starten vanaf de tweede helft van volgend jaar.

Veelzijdig accusysteem voor elke missie

De nieuwe accuconfiguratie biedt keuze uit 4, 5 of 7 Microvast-accu’s van elk 70 kWh, wat totale energieniveaus van 280 kWh, 350 kWh of 490 kWh oplevert. Met een actieradius van maximaal 400 km, afhankelijk van de gekozen accuconfiguratie, voldoet de S-eWay Rigid aan de meeste regionale en stedelijke toepassingen DC-snelladen tot een indrukwekkende 350 kW gebeurt via een CCS-type 2-aansluiting aan de linkerzijde van het voertuig. Een laadbeurt van minder dan 45 minuten tijdens de rustpauze van de chauffeur kan de actieradius met nog eens 200 km vergroten.

Krachtige motor en PTO-opties voor veeleisende toepassingen

De IVECO S-eWay Rigid wordt aangedreven door een dual-motor eAxle van FPT Industrial, met een continue kracht van 480 kW en een koppel van 1.800 Nm. Het compacte ontwerp van de eAxle maakt ruimte vrij voor carrosserieën en uitrusting zonder de belemmering van een elektromotor en aandrijfas. De S-eWay biedt ook drie soorten PTO’s voor verschillende toepassingen, waaronder een HV ePTO voor koel- en vriesdistributie en een Mech ePTO voor hydraulische toepassingen zoals vuilniswagens, kranen en kippers.

LEES OOK
Nieuwe IVECO S-Way 6x2 bakwagen voor Vos Nederhemert

Optimaal energiebeheer

Energiebeheer is cruciaal voor succesvolle elektrische mobiliteit, en de IVECO S-eWay Rigid heeft zeven regeneratieve remmodi voor maximale efficiëntie. Het voertuig biedt ook een GPS-gestuurde rijmodus en ePredictive Cruise Control, waarmee slimme routeplanning mogelijk is, inclusief het plannen van laadstops indien nodig.

Comfort en een superieure rijervaring

Bestuurders kunnen kiezen uit de ruime AS-cabine voor lange afstanden, de compactere AT-cabine met slaapgedeelte of de AD-dagcabine voor toepassingen zonder slaapbehoefte. De rijervaring is geluid- en trillingsvrij, en een groot 10-inch digitaal display toont alle informatie die de chauffeur nodig heeft om het beste uit de S-eWay Rigid te halen. Het infotainmentsysteem omvat vrachtwagen specifieke functies, zoals een navigatiesysteem met Smart Routing en de IVECO Driver Pal met Amazon Alexa voor stembediening.

Een dienstenportfolio op maat van de klant

De IVECO S-eWay Rigid wordt geleverd met een reeks diensten die de productiviteit en winstgevendheid van klanten verbeteren door de inzetbaarheid en efficiëntie van voertuigen te maximaliseren, de veiligheid van de chauffeur te waarborgen en de milieu-impact te minimaliseren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×