Clicky

donderdag 19 september 2024 - 01:37 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFrankrijk kandideert Stéphane Séjourné als Eurcommissaris

Frankrijk kandideert Stéphane Séjourné als Eurcommissaris

PARIJS – De Franse president Emmanuel Macron heeft maandag Stéphane Séjourné gekandideerd als nieuw Eurocommissaris.

Séjourné is nu minister van Buitenlandse Zaken. Hij komt in de plaats van Thierry Breton. Deze Eurocommissaris (Interne Markt) maakt eerder maandag zijn onmiddellijke vertrek bekend.

Séjourné was tijdens de vorige zittingsperiode van het Europees Parlement voorzitter van de liberale Renew-fractie. Volgens de schriftelijke verklaring van Macron voldoet hij “aan alle vereiste criteria. Zijn toewijding aan Europa zal hem in staat stellen deze soevereiniteitsagenda volledig te steunen.”

In dezelfde verklaring bedankt Macron Breton “die een uitmuntend Europees Commissaris is geweest”. Volgens Macron heeft Breton een belangrijke bijdrage geleverd aan het bevorderen van een Europees soevereiniteitsbeleid op het gebied van digitale technologie, steun voor de Europese technologische en industriële defensiebasis en de veerkracht van de interne markt van de Europese Unie tijdens de covid-crisis.

Het is niet duidelijk waarom de kandidatuur van Breton op het allerlaatste moment is ingetrokken, die voor een tweede termijn als Eurocommissaris naar voren was geschoven.

LEES OOK
Eurocommissaris Breton bezorgd over Europese auto-industrie

Volgens Breton heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, achter zijn rug om Frankrijk om een andere kandidaat gevraagd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×