Clicky

donderdag 19 september 2024 - 01:10 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNieuwe aanslagpoging leidt tot discussie over beveiliging Trump

Nieuwe aanslagpoging leidt tot discussie over beveiliging Trump

PALM BEACH – De mogelijke poging tot een aanslag op Donald Trump in Florida leidt opnieuw tot discussie over de beveiliging van de oud-president. De sheriff in Palm Beach merkte volgens Amerikaanse media op dat de Republikein nog altijd minder goed wordt bewaakt dan een zittende president. “Daar hadden we deze hele golfbaan voor omsingeld.”

De Secret Service, de dienst die Trump beveiligt, kreeg eerder al kritiek nadat de oud-president in juli was beschoten. Het lijkt erop dat dit keer opnieuw een zwaarbewapende schutter in de buurt kon komen. De man zou zich op enkele honderden meters van Trump hebben bevonden. Die stond op dat moment golf te spelen in West Palm Beach. Een lijfwacht liep vooruit en zag volgens de sheriff het geweer van de verdachte, die zich kennelijk had verstopt in de bosjes.

Trump bedankte de Secret Service en de sheriff later op sociale media. Hij zei dat ze “ongelofelijk knap werk hebben geleverd” en concludeerde dat hij een “interessante dag” achter de rug heeft.

LEES OOK
Twaalf juryleden in zwijggeldproces Trump geselecteerd

De beveiliging van Trump was al aangescherpt na het eerdere incident en dat gaat nu mogelijk weer gebeuren. De sheriff voorspelde dat er vermoedelijk “iets meer mensen worden ingezet” om de omgeving af te schermen als Trump weer besluit om naar een golfbaan te gaan.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×