Clicky

donderdag 19 september 2024 - 01:30 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTLN hoort nog geen problemen door Duitse grenscontroles

TLN hoort nog geen problemen door Duitse grenscontroles

ZOETERMEER – Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft nog geen problemen gehoord met het vrachtvervoer door de Duitse grenscontroles die maandag zijn ingegaan. Volgens een woordvoerder van TLN valt “het allemaal reuze mee”. “We horen gelukkig geen urenlange vertragingen aan de grens.”

Volgens de woordvoerder zou op twee tot drie plekken aan de Duits-Nederlandse grens gecontroleerd worden. Er is hooguit sprake van kleine vertragingen door controles. “Het loopt allemaal goed door.”

Duitsland heeft de grenscontroles ingevoerd om naar eigen zeggen terroristen en illegale migranten te kunnen weren. De Duitse politie heeft gezegd zo min mogelijk hinder te willen veroorzaken voor het verkeer met de controles.

Dagelijks zouden ongeveer 100.000 vrachtwagens de 567 kilometer lange Duits-Nederlandse grens passeren. TLN zei eerder dat een uur wachttijd 100 euro per truck kost.

Ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex laat weten evenmin signalen van grote vertragingen gehoord te hebben. “Vooralsnog valt het mee en we blijven het volgen”, aldus een woordvoerster.

LEES OOK
Politie slaat ruit vrachtwagen in om 'levenloze' vrachtwagenchauffeur te helpen

Ook bij de aanbieder van langeafstandsbuslijnen FlixBus zorgen de controles niet voor problemen. FlixBus zegt namelijk gewend te zijn aan controles van identiteitspapieren van passagiers. Die papieren worden door de chauffeurs gecontroleerd bij het instappen. Als reizigers geen geldige papieren hebben, mogen ze ook niet mee.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×