Clicky

donderdag 19 september 2024 - 00:35 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKrant: verdachte aanslag Trump, Ryan Routh, wilde vechten in Oekraïne

Krant: verdachte aanslag Trump, Ryan Routh, wilde vechten in Oekraïne

NEW YORK – De man die is opgepakt voor de mogelijke poging tot een aanslag op Donald Trump, heeft eerder de bereidheid uitgesproken om in Oekraïne te vechten en sneuvelen. Dat schrijft de krant The New York Times, die de 58-jarige Ryan Wesley Routh vorig jaar interviewde voor een artikel over Amerikaanse vrijwilligers in dat land. Hij zei toen ook dat hij Afghaanse militairen wilde rekruteren om deel te nemen aan de Oekraïneoorlog.

De krant omschrijft Routh als een voormalige bouwvakker die weinig geduld toonde voor mensen die het oneens waren met zijn plannen. Toen een andere strijder hem kritisch had aangesproken op Facebook, merkte hij op: “Die moet neergeschoten worden.”

Hij zou in 2022 na aanvang van de Russische invasie van Oekraïne in hoofdletters op X hebben geschreven: “Ik ben bereid om naar Krakau te vliegen en naar de grens van Oekraïne te gaan om te vechten en sneuvelen.”

De vijftiger zou twee jaar eerder op sociale media bewondering hebben uitgesproken voor politica Tulsi Gabbard, die toen nog presidentskandidate voor de Democraten hoopte te worden. Hij schreef dat zij zich zou inzetten voor vrede in landen als Syrië en Afghanistan. Inmiddels staat volgens de krant in zijn WhatsApp-profiel dat iedereen zich moet inzetten voor mensenrechten, vrijheid en democratie. “We moeten allemaal de Chinezen helpen.”

LEES OOK
Media: ook explosieven in woning aanslagpleger Trump gevonden

NBC News schrijft dat de man ook een flink strafblad lijkt te hebben. Zo zou hij in 2002 zijn veroordeeld voor het bezit van een automatisch vuurwapen. Een man met dezelfde naam zou zich destijds na een achtervolging hebben verschanst in een bedrijfspand in North Carolina.

De nieuwszender vond ook informatie over veroordelingen voor het dragen van een verborgen wapen, het bezit van gestolen goederen, het doorrijden na een ongeval en andere strafbare feiten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×