Clicky

donderdag 19 september 2024 - 00:50 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerNederland voert voor het eerst e-TOL in

Nederland voert voor het eerst e-TOL in

ROTTERDAM – Op 7 december gaat de nieuwe A24/Blankenburgverbinding bij Rotterdam open. Dit is de eerste snelweg in Nederland waar weggebruikers elektronisch tol (e-TOL) gaan betalen en dus niet hoeven te stoppen bij tolpoortjes.

Automobilisten, motorrijders en vrachtverkeer kunnen zich vanaf nu aanmelden om straks automatisch tol te betalen. Wie niet voor automatisch betalen kiest, kan ook voor of na elke rit zelf online tol betalen.

De nieuwe snelweg verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg en verbetert de bereikbaarheid in de regio. Weggebruikers zijn daardoor sneller op hun bestemming. In oktober start ook een campagne om weggebruikers in regio Rotterdam te informeren over het betalen van tol voor de nieuwe snelweg. Op 12 augustus hadden de wielrensters van de Tour de France Femmes de primeur. Zij fietsten, bij uitzondering, als eerste over de nieuwe A24/Blankenburgverbinding.

Tol betalen zonder tolpoortjes: gemakkelijk, snel en veilig

e-TOL is een innovatief tolheffingssysteem dat kentekens van voertuigen met camera’s boven de weg fotografeert. Dit maakt tolpoortjes overbodig.

LEES OOK
AP waarschuwt voor verkeerslicht dat veel info weggebruiker verzamelt

Weggebruikers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor automatisch betalen op e-tol.nl. Dit geeft extra betaalgemak. Want het tolbedrag wordt dan na de rit automatisch afgeschreven. Wie niet voor automatisch betalen kiest, kan ook maximaal 7 dagen voor de rit of binnen 3 dagen (72 uur) na de rit online tol betalen op e-tol.nl.

De voordelen van automatisch tol betalen:
• Altijd op tijd tol betalen
Wie losse tolritten betaalt, moet zelf denken aan op tijd betalen. Met automatisch tol betalen, betaal je de tol altijd op tijd.

• Geen herinneringen of boetes
Wie automatisch tol betaalt, loopt nooit het risico op betalingsherinneringen en eventuele boetes.

• Alle ritten terugzien
Wie automatisch tol betaalt, kan zien hoe vaak en wanneer je over de A24/Blankenburgverbinding bent gereden. Met losse betalingen krijg je geen overzicht van je gebruik van de tolweg.

Het tolbedrag voor auto’s, (elektrische) bestelauto’s en motorrijders is €1,51 per rit. Voor vrachtauto’s en andere voertuigen is dit €9,13.

LEES OOK
Beloning van Rijkswaterstaat voor weggebruikers die A7 mijden

MOVE-IZI is eerste aanbieder van e-TOL

Voor e-TOL zullen er meerdere aanbieders zijn met wie je als weggebruiker een overeenkomst kunt afsluiten om automatisch tol te betalen. Op dit moment is er één tolaanbieder in Nederland: MOVE-IZI. Voor de opening van de A24/Blankenburgverbinding komt daar, naar verwachting, nog minimaal één aanbieder bij.

Verbeterde bereikbaarheid

De nieuwe A24/Blankenburgverbinding draagt bij aan een verbeterde doorstroming van het verkeer in de Rotterdamse regio. Weggebruikers zijn daardoor straks sneller op hun bestemming. Ook versterkt het de economische positie van de Rotterdamse Haven en Greenport Westland. Voor de aanleg kon de Rijksoverheid niet genoeg geld vrijmaken. Daarom is tol nodig om zo een deel van de aanlegkosten terug te verdienen. Weggebruikers kunnen ook altijd kiezen voor alternatieve routes, zonder tol.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×