Clicky

woensdag 18 september 2024 - 21:53 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAmsterdam: ongelofelijk triest dat supporters zich zo misdragen

Amsterdam: ongelofelijk triest dat supporters zich zo misdragen

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam heeft geen goed woord over voor de Ajax-fans die zondagmiddag vernielingen aanrichtten bij het politiebureau in de hoofdstad. “Ongelofelijk triest dat deze zogenaamde Ajax-supporters zich zo hebben misdragen in onze stad”, zegt locoburgemeester Marjolein Moorman. “Hiermee bewijst deze groep zogenaamde supporters voetbal en Ajax geen dienst.”

Supporters begonnen rond 14.30 uur een protest op het Leidseplein tegen acties van de politie voor een betere vroegpensioenregeling. Twee duels van Ajax konden door die acties niet doorgaan. Na een tijdje trokken ze op naar het hoofdbureau in de stad en vernielden daar politievoertuigen en het -bureau. Nadat ze niet wilden vertrekken, greep de ME in en voerde charges uit.

Moorman heeft er geen enkel begrip voor dat “trams met nietsvermoedende passagiers zijn belaagd, vernielingen zijn aangebracht aan het hoofdbureau van politie en zwaar vuurwerk is afgestoken”. “Iedereen wil dat voetbalplezier voorop staat, maar dit gedrag laat zien dat het helaas niet zonder politie-inzet kan. Terwijl we de politie zo hard nodig hebben voor andere zaken”, zegt ze.

LEES OOK
26 jaar cel voor betrokkenheid moord advocaat Wiersum

Een woordvoerder van Ajax zegt in een reactie dat de club “de vernielingen en het plegen van andere strafbare feiten vanzelfsprekend afkeurt”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×