Clicky

woensdag 18 september 2024 - 20:06 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerDode en evacuaties na noodweer in Polen

Dode en evacuaties na noodweer in Polen

WARSCHAU – De Poolse autoriteiten melden dat zeker een persoon is omgekomen tijdens ernstig noodweer. “We hebben hier in het gebied Klodzko het eerste bevestigde sterfgeval door verdrinking”, zei premier Donald Tusk. Die overlegde met een crisisteam en sprak naderhand over een dramatische situatie in het gebied.

Tusk trad verder niet in detail over wat het slachtoffer is overkomen. Hij stelde dat in het gebied zo’n 1600 mensen geëvacueerd moesten worden. De plaats Klodzko zelf telt zo’n 25.000 inwoners en staat deels onder water. Dat komt doordat het waterpeil in een plaatselijke rivier flink is gestegen.

In het gebied zitten volgens de autoriteiten ook duizenden huishoudens zonder stroom en mobiele verbindingen zijn soms niet beschikbaar.

Ook elders in Polen zorgt hoog water voor overlast. In de historische plaats Glucholazy beval de burgemeester evacuatie toen de plaatselijke rivier buiten haar oevers begon te treden. “We brengen iedereen in veiligheid, of ze dat willen of niet.”

LEES OOK
Duitsland verlengt eigen grenscontroles tegen illegale migratie
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×