Clicky

woensdag 18 september 2024 - 20:02 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerDeelstaat bij Wenen uitgeroepen tot rampgebied na noodweer

Deelstaat bij Wenen uitgeroepen tot rampgebied na noodweer

WENEN – De autoriteiten in Oostenrijk hebben de volledige deelstaat Neder-Oostenrijk uitgeroepen tot rampgebied. De autoriteiten waarschuwen voor grootschalige overstromingen en aardverschuivingen na aanhoudende regen. Straten staan blank en zijn soms niet langer begaanbaar.

Hulpdiensten in de deelstaat bij hoofdstad Wenen moesten ‘s nachts duizenden keren in actie komen om mensen te helpen. Zo moesten gestrande inwoners uit hun huizen worden gehaald. In Wenen wordt niet meer gereden op sommige metrolijnen.

Brandweerlieden zetten bootjes in en worden ook zelf blootgesteld aan risico’s. Zo maakte de gouverneur van Neder-Oostenrijk zondagochtend melding van de dood van een brandweerman. Die kwam om het leven tijdens de hulpverlening in het overstromingsgebied.

Meer landen in Midden- en Oost-Europa worden geteisterd door hevige neerslag en wateroverlast. Die leidt tot evacuaties, problemen op het spoor en stroomuitval. Er worden problemen gemeld in landen als Polen, Tsjechië en Roemenië.

LEES OOK
Oostenrijkse groep klaagt OpenAI aan om foute informatie ChatGPT
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

VS klagen Grace Ocean en Synergy Marine aan voor schade brugramp...

BALTIMORE - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaar en exploitant van de Dali, het vrachtschip dat een halfjaar...
×