Clicky

woensdag 18 september 2024 - 12:02 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsZweden wil immigranten stimuleren tot terugkeer met hoge subsidie

Zweden wil immigranten stimuleren tot terugkeer met hoge subsidie

STOCKHOLM – Zweden wil meer immigranten stimuleren om terug te keren door de subsidies voor vrijwillige repatriëring aanzienlijk te verhogen.

Vanaf 2026 ondersteunt de centrumrechtse regering, gesteund door de nationalistische Zweden Democraten, buitenlanders die naar hun land van herkomst terugkeren, tot wel 350.000 Zweedse kroon (30.000 euro). Deze betaling vervangt de huidige subsidie van 10.000 kroon plus een vergoeding voor reiskosten.

De maatregel, gebaseerd op een Deens systeem dat in 2010 werd ingevoerd, maakt deel uit van het regeringsbeleid om immigratie te beperken en emigratie aan te moedigen, na de toename van asielzoekers tijdens de migrantencrisis van 2015.

Een door de regering aangestelde econoom bekritiseerde het voorstel als inefficiënt en mogelijk schadelijk voor de integratie van buitenlanders in de Zweedse samenleving. Hij concludeerde dat grote verhogingen van dergelijke subsidies “riskant zijn en daarom beter vermeden kunnen worden.”

LEES OOK
AanZET-subsidie: Helft budget binnen één dag aangevraagd
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Singapore Airlines

Singapore Airlines nieuwe klant van samenwerkingsverband KLM-BCG

AMSTELVEEN - KLM Royal Dutch Airlines (KLM) en Boston Consulting Group (BCG) hebben aangekondigd dat Singapore Airlines gebruik gaat maken van Pathfinder, een van...
×