Clicky

woensdag 18 september 2024 - 12:03 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsChinese staalproductie op laagste niveau sinds 2017

Chinese staalproductie op laagste niveau sinds 2017

BEIJING – De staalproductie in China is in augustus met meer dan 10 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder, omdat de sector te kampen heeft met lage prijzen en een flinke afname in de vraag. Dit is het laagste productieniveau voor augustus sinds 2017.

Afgelopen maand was bijzonder zwaar voor de Chinese staalsector, de grootste staalindustrie ter wereld. China Baowu Steel Group, de grootste leverancier, waarschuwde voor verslechterende marktomstandigheden. Door de oplopende verliezen per ton staal besloten steeds meer fabrieken hun hoogovens stil te leggen.

De productie van ruw staal daalde met 10,4 procent op jaarbasis naar 77,9 miljoen ton, meldt het Nationaal Bureau voor de Statistiek. In de eerste acht maanden van dit jaar was het totale productievolume 3,3 procent lager, met 691,4 miljoen ton.

De staalvraag in China neemt af na meer dan twee decennia van groei, aangedreven door de snelle industrialisatie en verstedelijking van het land. Dit jaar, en vooral deze zomer, heeft de aanhoudende teruggang in de bouwsector de situatie verder verslechterd.

LEES OOK
China verplaatst productie auto's naar Europa vanwege importheffingen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Singapore Airlines

Singapore Airlines nieuwe klant van samenwerkingsverband KLM-BCG

AMSTELVEEN - KLM Royal Dutch Airlines (KLM) en Boston Consulting Group (BCG) hebben aangekondigd dat Singapore Airlines gebruik gaat maken van Pathfinder, een van...
×