Clicky

woensdag 18 september 2024 - 11:49 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartChina: Duitse schepen in Straat van Taiwan 'vergroten risico's'

China: Duitse schepen in Straat van Taiwan ‘vergroten risico’s’

BEIJING – China beschuldigt Duitsland ervan veiligheidsrisico’s te hebben vergroot in de Straat van Taiwan. Duitsland voer vrijdag met twee schepen door de zeestraat tussen China en Taiwan, waar vaak spanning over is.

“Het gedrag van de Duitse kant vergroot de veiligheidsrisico’s en zendt onjuiste signalen uit”, zei de Chinese militaire woordvoerder Li Xi in een verklaring. Hij dreigt dat Chinese troepen in het gebied “alle bedreigingen en provocaties resoluut tegengaan”.

Volgens berichten in Duitse media is het de eerste keer in twintig jaar dat de Duitse marine door de zeestraat is gevaren, onder meer met een fregat. Amerikaanse militaire schepen en schepen van andere landen varen er vaker.

De zeestraat ligt gevoelig, omdat China Taiwan beschouwt als afvallige provincie. Het claimt daarom jurisdictie over het water dat tussen het Chinese vasteland en het eiland ligt.

LEES OOK
Bloomberg: EU verlaagt importtarief voor Tesla's uit China
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Singapore Airlines

Singapore Airlines nieuwe klant van samenwerkingsverband KLM-BCG

AMSTELVEEN - KLM Royal Dutch Airlines (KLM) en Boston Consulting Group (BCG) hebben aangekondigd dat Singapore Airlines gebruik gaat maken van Pathfinder, een van...
×