Clicky

woensdag 18 september 2024 - 11:41 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerXR wil zaterdag A12 blokkeren, politie zal niet ingrijpen

XR wil zaterdag A12 blokkeren, politie zal niet ingrijpen

DEN HAAG – Extinction Rebellion is van plan om zaterdag rond het middaguur de A12 te blokkeren. De bedoeling is ook dat demonstranten de nacht doorbrengen in de tunnelbak. De politiebonden kondigden eerder al aan dat de politie niet in zal grijpen, als onderdeel van hun actie rondom het vroegpensioen.

Demonstranten van XR zullen vermoedelijk in de loop van de ochtend hun klimaatmars, die eerder deze maand startte vanuit Arnhem, beëindigen in Den Haag. De mars mondt dan uit in de blokkade.

Tijdens de blokkade op de A12 legt de politie het werk neer. Een woordvoerder zegt dat de actie van 11.00 tot 17.00 uur duurt en wat daarna gebeurt aan de burgemeester is. Een woordvoerder van de Haagse burgemeester Jan van Zanen gaat niet in op vragen en wil alleen zeggen dat de situatie gemonitord zal worden.

Rijkswaterstaat liet eerder al weten de A12 bij Den Haag af te sluiten als de weg door XR geblokkeerd wordt, wanneer Van Zanen daar de formele opdracht toe geeft.

LEES OOK
Geen politie bij Feyenoord - Ajax vanwege actie vroegpensioen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

TLN: Kabinet mist 1,4 miljard in begroting voor infrastructuur

ZOETERMEER - Er is elk jaar 1,4 miljard euro meer nodig voor het op peil houden van onze infrastructuur dan nu door het kabinet...
×