Clicky

woensdag 18 september 2024 - 07:02 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBert Huisjes stopt als hoofdredacteur WNL, blijft als bestuurslid

Bert Huisjes stopt als hoofdredacteur WNL, blijft als bestuurslid

HILVERSUM – Bert Huisjes stopt als hoofdredacteur van omroep WNL, wel blijft hij voorlopig aan als bestuurslid. De raad van toezicht van WNL liet vrijdag weten na onafhankelijk onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag binnen WNL “geen juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag” van Huisjes te zien. Wel heeft zijn “té directieve stijl en soms horkerige manier van leidinggeven” bij medewerkers tot “verdriet, gevoelens van onveiligheid en onzekerheid” geleid.

De raad van toezicht van WNL laat weten het te betreuren dat medewerkers zich onprettig hebben gevoeld bij de omroep. Ook meldt de raad dat Huisjes op zijn handelen heeft gereflecteerd en erkent dat er sprake is geweest van genoemde stijl van leidinggeven. Bij de omroep worden de komende tijd veranderingen doorgevoerd “om van WNL een inspirerend omroepbedrijf te maken waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt”, aldus de rvt.

Het AD publiceerde eerder dit jaar over ongewenst gedrag van bestuurder en hoofdredacteur Huisjes. Dat was voor de raad van toezicht aanleiding om een onderzoek in te stellen. Huisjes zette gedurende de loop van het onderzoek een stap opzij. Zijn functie van bestuurder krijgt hij nu dus terug. Huisjes gaat zich binnen het bestuur toeleggen op de werkzaamheden die nodig zijn in de aanloop naar de verlenging van de omroepvergunning. Het zakelijk en inhoudelijk bestuur van de omroep ligt in handen van twee andere bestuurders.

Een groep van negen oud-medewerkers van omroep WNL is verbaasd dat Huisjes mag terugkeren als bestuurder van de omroep. Zij noemen zijn terugkeer in een gezamenlijk, anoniem statement aan het AD “zeer onwenselijk”.

Voor het inhoudelijk bestuur van de omroep is Arendo Joustra toegetreden. Hij was in augustus al bij de omroep begonnen als tijdelijke hoofdredacteur en blijft dat voorlopig doen. Hij helpt ondertussen naar bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdredacteur. Lisa Versteeg blijft aan als zakelijk bestuurder. Op termijn wordt het bestuur van WNL teruggebracht tot twee personen, waarbij de rol van inhoudelijk bestuurder niet meer gecombineerd zal worden met de functie van hoofdredacteur. De rvt zegt verder te investeren in “HR-beleid, contractenbeheer, begeleiding, opleiding en training”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×