Clicky

woensdag 18 september 2024 - 06:55 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartKredietbeoordelaar Moody's negatiever over Boeing door staking

Kredietbeoordelaar Moody’s negatiever over Boeing door staking

SEATTLE – Vliegtuigfabrikant Boeing is binnenkort mogelijk veel meer geld kwijt voor leningen. Kredietbeoordelaars van Moody’s zeggen dat ze hun rapportcijfer voor het concern waarschijnlijk moeten verlagen tot een ‘junkstatus’. Dat betekent dat geld uitlenen aan Boeing als erg risicovol wordt gezien en kredietverstrekkers waarschijnlijk hogere rentes vragen.

Aanleiding voor de waarschuwing van Moody’s is de staking van duizenden medewerkers van Boeing in het noordwesten van de Verenigde Staten. Technici en assemblagemedewerkers van de vliegtuigbouwer leggen het werk neer omdat ze ontevreden zijn over het loonbod van Boeing.

Die werkonderbreking vergroot de financiële problemen bij Boeing. Door grote zorgen over de kwaliteitscontroles bij de productie van belangrijke types passagiersvliegtuigen levert het Amerikaanse bedrijf maar beperkt nieuwe vliegtuigen af. Moody’s vreest dat dit de kasstroom en de balans raakt. Daarnaast zijn er twijfels of bepaalde contracten met defensie wel winstgevend genoeg zullen zijn. Daarin zijn namelijk vaste prijzen afgesproken, terwijl de kosten bij Boeing oplopen.

LEES OOK
Topman Boeing noemt cultuur op werkvloer 'verre van perfect'

De financieel directeur van Boeing, Brian West, zei eerder op vrijdag dat de staking het herstel van de vliegtuigmaker in gevaar brengt.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×