Clicky

woensdag 18 september 2024 - 05:09 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerMadlener verwacht 'wat overlast' door Duitse grenscontroles

Madlener verwacht ‘wat overlast’ door Duitse grenscontroles

DEN HAAG – Minister Barry Madlener (Infrastructuur) verwacht dat Duitse grenscontroles wel “wat overlast” zal veroorzaken op de weg. “Het is niet anders.” Wel denkt hij dat de overlast zal meevallen, omdat de Duitsers steekproefsgewijs zullen controleren.

Duitsland kondigde de grenscontroles aan om illegale immigratie tegen te houden. “Het zal goed zijn als Nederland dat ook doet”, zegt de PVV-minister.

De minister heeft al gesproken met de transportsector, die volgens hem “alert” is op hoe de grenscontroles zullen uitpakken. Madlener zegt toe contact op te nemen met zijn Duitse evenknie als de hinder op de weg te groot wordt. “Dan kijken we of we het wellicht anders kunnen inregelen.”

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) vreest voor economische schade door de plotselinge invoer van de grenscontroles. Elke dag rijden ongeveer 100.000 vrachtwagens de grens over, en een uur vertraging kost een enkele vrachtwagen ongeveer 100 euro.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) noemt het “uitermate vervelend” dat ondernemers niet weten waar ze aan toe zijn. “Het is echt even afwachten. Je kan er ook niet op inspelen, omdat we domweg niet weten of ze doorgaan, hoe dan en hoe streng ze zijn.”

LEES OOK
Dode en meerdere gewonden nadat vrachtwagen met gasflessen in brand vliegt op Duitse A38 [+foto's]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×