Clicky

woensdag 18 september 2024 - 05:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelEUTRACO bestelt vijftig eActros 600 vrachtwagens

EUTRACO bestelt vijftig eActros 600 vrachtwagens

WILLEBROEK – Daimler Truck kondigt aan dat de West-Vlaamse logistieke dienstverlener EUTRACO een belangrijke investering heeft gedaan in de elektrificatie van zijn vloot. EUTRACO heeft vijftig eActros 600 vrachtwagens aangeschaft bij Mercedes-Benz dealer Ghistelinck Autobedrijven uit Waregem.

Met deze investering van 14 miljoen euro elektrificeert het bedrijf in één keer een derde van zijn vloot, waarmee het de eerste logistieke speler in België wordt met een vloot van deze omvang aan elektrische vrachtwagens.

De eActros 600 is uitgerust met een accucapaciteit van 600 kWh, gebaseerd op lithium-ijzerfosfaat-celtechnologie. Dit stelt de voertuigen in staat om binnen 30 minuten van 20 naar 80 procent op te laden met Megawatt charging, en een actieradius van 500 kilometer te behalen. Dit maakt het mogelijk om ritten uit te voeren zonder onderweg te hoeven bijladen. Het voertuig is geschikt voor een gecombineerd GVW tot 44 ton en biedt dankzij zijn geruisloze werking en krachtige acceleratie een hoog niveau van comfort voor de bestuurder, ondersteund door geavanceerde veiligheidssystemen.

LEES OOK
Mercedes-Benz Trucks stuurt de eActros 600 op de meest uitgebreide testrit in de geschiedenis van het bedrijf

Peter Brock, CEO van Daimler Truck BeLux, verklaarde: “We zijn zeer verheugd om met EUTRACO samen te werken aan de vergroening van hun vloot. Onze eActros 600 is niet alleen technologisch geavanceerd, maar biedt ook de prestaties en betrouwbaarheid die essentieel zijn voor moderne logistieke operaties.”

Vincent Yserbyt, CEO van Ghistelinck Automotive, benadrukte het succes van de samenwerking: “Deze deal is het resultaat van een intensieve behoefteanalyse en een nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen, waaronder Daimler Truck Financial Services Benelux, Daimler Truck BeLux en onze eigen verkoop-, service- en connectiviteitsdiensten.”

De eerste van de 50 eActros 600 vrachtwagens zullen eind 2025 geleverd worden, waarmee EUTRACO een belangrijke stap zet in de verduurzaming van zijn transportactiviteiten. Dit project maakt deel uit van de bredere strategische ambitie van EUTRACO om op korte termijn de derde grootste logistieke speler te worden in de Belgische markt en om een leidende rol te spelen in de overgang naar CO2-neutraal transport.

LEES OOK
Simon Loos test als eerste logistiek dienstverlener de eActros 600

EUTRACO, opgericht in 1967, is uitgegroeid tot een dynamische logistieke dienstverlener met een uitgebreide klantenportefeuille. Met 15 locaties en een uitgebreide vloot, waaronder nu ook elektrische voertuigen, blijft EUTRACO voorop lopen in de logistieke sector.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×