Clicky

woensdag 18 september 2024 - 06:00 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDuitse transportminister blij met verkoop DB Schenker aan DSV

Duitse transportminister blij met verkoop DB Schenker aan DSV

BERLIJN – De Duitse minister van Transport, Volker Wissing, verwelkomt de verkoop van de logistieke dochter DB Schenker van staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn aan het Deense DSV voor meer dan 14 miljard euro.

Volgens Wissing moet Deutsche Bahn zich namelijk op zijn kerntaak richten, het spoorvervoer in Duitsland. Met de verkoop van Schenker zet het spoorbedrijf een belangrijke stap in die richting, aldus de minister.

Deutsche Bahn wil met de opbrengst van de verkoop schulden aflossen. De nationale spoormaatschappij staat onder grote druk om de dienstverlening in Duitsland te verbeteren, want nu zijn er chronische vertragingen en uitval van treinen op het Duitse spoornet. Dat heeft onder meer te maken met verouderde infrastructuur en bouwwerkzaamheden aan het spoor.

Wissing stelt dat Deutsche Bahn “nog genoeg te doen heeft” bij het aanpakken van de problemen. De minister eiste eerder deze maand nog snelle verbeteringen bij Deutsche Bahn.

De overname en integratie van Schenker in DSV gaat wel gepaard met banenverlies in Duitsland. Het Deense transportbedrijf zei tegen persbureau Reuters dat er tussen de 1600 en 1900 arbeidsplaatsen vervallen. Dat zouden vooral kantoorbanen zijn.

LEES OOK
Boels Rental neemt Riwal over
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×