Clicky

woensdag 18 september 2024 - 06:36 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDankzij bellen achter het stuur vrachtwagen met diverse mankementen uit het verkeer...

Dankzij bellen achter het stuur vrachtwagen met diverse mankementen uit het verkeer gehaald

BAD BERLEBURG – Dinsdag 10 september heeft de Duitse politie een vrachtwagen met aanzienlijke mankementen uit het verkeer gehaald.

De agenten voerden gerichte controles uit op overtredingen van mobiele telefoons in het Duitse Bad Berleburg. Ze merkten een vrachtwagenchauffeur op die tijdens het rijden zijn smartphone gebruikte. Agenten hielden de vrachtwagenchauffeur aan.

Toen ze de cabine controleerden, waren de agenten verbaasd. Er waren meerdere waarschuwingslichten actief. Het controlelampje van het antiblokkeerremsysteem, dat ook actief was, was zelfs afgeplakt met ducttape.

Verder leek de bestuurderscabine behoorlijk comfortabel. Gordijnen bij de voorruit en een ventilator bij het passagiersraam vulden het interieur aan. De agenten vonden echter dat deze apparaten het zicht van de respectievelijke achteruitkijkspiegels verhinderden.

Later bleek dat de APK al ruim zeven maanden was verlopen. Door de actieve knipperlichten was het duidelijk dat het voertuig niet meer rijklaar was. De politieagenten lieten het daarom door een TÜV-expert controleren. Naast het reeds vermoedelijk defecte remsysteem ontdekte hij nog andere ernstige gebreken en zette de vrachtwagen stil.

LEES OOK
Helft van de voertuigen niet in orde tijdens Deense transportcontrole

De chauffeur, die tevens de eigenaar van de vrachtwagen is, wordt nu aangeklaagd voor diverse overtredingen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×