Clicky

woensdag 18 september 2024 - 04:55 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartOok vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi om staking

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi om staking

CHARLEROI – Alle vluchten van en naar het vliegveld in Charleroi in België zijn vrijdag geschrapt omdat werknemers daar staken. Donderdag gebeurde dit ook al.

Volgens de website van Brussels South Charleroi Airport gaan zo’n 67 vertrekkende vluchten niet door die vrijdag gepland stonden. Zes vluchten worden omgeleid via de luchthaven van Brussel.

De luchthaven van Charleroi, ook populair onder Nederlanders, raadt passagiers opnieuw aan niet naar het vliegveld te gaan en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Bagageafhandelaren, werknemers die passagiers inchecken en mensen die vliegtuigen bijtanken hebben het werk neergelegd uit onvrede over hun arbeidsomstandigheden. Daardoor gingen donderdag al ongeveer tachtig vertrekkende vluchten niet door. Vakbonden klagen al maanden over de werkdruk en “agressiviteit” van het management.

Vrijdagochtend overleggen de directie van het vliegveld en de vakbonden over een oplossing. Beide partijen willen dat de luchthaven zaterdag weer open is.

LEES OOK
Klimaatactivisten in actie op en rond meerdere luchthavens
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×