Clicky

woensdag 18 september 2024 - 04:58 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsSyriër opgepakt in Duitsland om plan om militairen aan te vallen

Syriër opgepakt in Duitsland om plan om militairen aan te vallen

MÜNCHEN – De Duitse autoriteiten hebben een Syrische man van 27 jaar opgepakt, schrijft nieuwssite Tagesschau. Hij zou volgens justitie van plan zijn geweest om met een machete militairen aan te vallen en te doden.

De man is volgens de aanklagers vermoedelijk een radicale islamist, die wilde toeslaan in de Noord-Beierse stad Hof. Daar staat een kazerne van de Bundeswehr.

De verdachte zou van plan zijn geweest de militairen aan te vallen tijdens hun middagpauze. Hij kocht enkele dagen geleden twee machetes, van naar verluidt zo’n 40 centimeter.

Duitsland werd drie weken geleden opgeschrikt door een aanslag in Solingen, die werd opgeëist door Islamitische Staat. Een Syriër stak tijdens een stadsfeest drie mensen dood en verwondde er acht.

Het leidde tot flinke discussies in het land over de veiligheid op straat en het aantal migranten dat Duitsland binnenkomt. De regering in Berlijn heeft in reactie daarop besloten weer paspoortcontroles in te voeren aan alle grenzen.

LEES OOK
Duitse minister zinspeelt op verlenging grenscontroles
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×