Clicky

woensdag 18 september 2024 - 01:59 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsStadhuis ontruimd in stad waar migranten volgens Trump honden eten

Stadhuis ontruimd in stad waar migranten volgens Trump honden eten

SPRINGFIELD – De autoriteiten van het Amerikaanse stadje Springfield, in de staat Ohio, hebben het stadhuis laten ontruimen na een bommelding. Springfield is in het nieuws sinds dinsdag, toen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump in een tv-debat beweerde dat Haïtiaanse migranten die er wonen huisdieren eten.

“Vanwege een bommelding die vandaag naar verschillende instanties in Springfield is gestuurd, is het stadhuis gesloten”, meldt de plaats, waar 60.000 mensen wonen, op Facebook. Er zijn geen aanwijzingen dat de bommelding een direct gevolg is van de opmerkingen van Trump.

Tijdens het tv-debat met zijn Democratische tegenkandidaat Kamala Harris eerder deze week zei Trump: “In Springfield eten ze de honden op. De mensen die hierheen zijn gekomen, eten de katten. Ze eten de huisdieren van de mensen die daar wonen.” Trump verwees daarmee naar een uitspraak van zijn runningmate J.D. Vance.

‘Levens in gevaar’

Amerikaanse media berichten dat de autoriteiten in Springfield geen weet hebben van dergelijke incidenten.

LEES OOK
Hoofd Secret Service: aanslag Trump grootste blunder in decennia

Het Witte Huis liet donderdag in een verklaring weten dat “valse verhalen over het eten van huisdieren door migranten levens in gevaar brengen”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×