Clicky

woensdag 18 september 2024 - 00:34 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAjax-supportersclubs roepen op tot protest tegen politieacties

Ajax-supportersclubs roepen op tot protest tegen politieacties

AMSTERDAM – Supportersverenigingen van Ajax hebben voor zondagmiddag een protestactie aangekondigd tegen de politiestakingen tijdens wedstrijden van de Amsterdamse voetbalclub. De Ajax Supporters Delegatie zegt er “helemaal klaar” mee te zijn dat de politie actie voert tijdens duels van Ajax. De delegatie bestaat uit diverse supportersgroeperingen van de club.

“Mede door deze acties lopen we na zondag drie wedstrijden achter in de competitie en moeten wedstrijden ingehaald worden op ongunstige dagen en tijdstippen”, staat in een verklaring op sociale media.

De supportersclubs roepen fans op om zondag om 14.30 uur naar het Leidseplein te komen, “nu wij zondag niet in het stadion zijn”.

Maandag werd duidelijk dat het duel tussen Ajax en FC Utrecht van zondag niet door kan gaan, omdat er geen politie bij aanwezig is. Volgens de lokale autoriteiten in Amsterdam kunnen de openbare orde in de stad en de veiligheid van de spelers en supporters niet gegarandeerd worden. Ajax zegt er “vreselijk” van te balen.

LEES OOK
Inval bij Hans Teeuwen, politie neemt mogelijk nepwapen in beslag [+video]

Eerder werd de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax afgelast door de politiestaking. Ook staakte de politie bij het uitduel van Ajax tegen NAC Breda. Die wedstrijd ging wel door.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×